Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Per a Magyar Gárda ellen

Ugyanabban a tárgyalóteremben tartják a Magyar Gárda ellen kezdeményezett polgári per második tárgyalási napját, ahová egy hete többen nem fértek be.
Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke elmondta: gondos mérlegelés után döntöttek úgy korábban, hogy a földszinti terem az egyetlen a bíróság épületében, amely biztonsági szempontok alapján megfelelő a célra. Hozzátette: ha ismét megtelik a tárgyaló, tájékoztatni fogják a perre érkezőket.

A gárda elleni per első tárgyalási napján a rendkívüli érdeklődés miatt többen nem jutottak be a tárgyalóba. Tömegjelenetek alakultak ki a folyosón, többen pedig azt állították, hogy gárda tagjai igazoltatták a tárgyalásra érkezőket. A Fővárosi Főügyészség azért kezdeményezte a Magyar Gárda megszüntetését, mert szerintük a szervezet tevékenysége ellentétes számos jogszabállyal, és sérti a cigányság emberi méltóságát az a felvonulás, amelyet a Pest megyei Tatárszentgyörgyön szerveztek tavaly december 9-én.

Olvasóink írták

 • 17. dodó 2008. március 21. 21:21
  „Geri!
  Te már megtaláltad a helyed!”
 • 16. Állampolgár 2008. március 19. 22:31
  „Köszönöm, Geri szívemből szólt!!!
  Nem fegyveres, bár ki tudja... A molotovkoktél minek számít? És az, hogy évek óta magyar harcművészet néven tartanak kiképzéseket hungatisták? És az eligazítás? És a tisztelgés, menetelés, vigyázzállás? Egyenruha, bakancs?”
 • 15. Geri_ 2008. március 19. 21:08
  „állampolgár2: "az életmóddal van baj, az antiszociális magatartással, bűnözéssel"?

  Nekem a Magyar Gárda ne szabja meg, hogy mi a jó és mi a rossz életmód. Megszabon én azt magamnak.

  Egyébként meg: fehérbűnözés: feketegazdaság, adócsalás, mutyihegyek, rokkantkártyás parkolás, korrupció, adócsalás, "számlázás", csalás. Lehet hogy ez nem csak "fehér" emberek bűne, de el lehet gondolkodni ezeken is. Például amikor a romákat, zsidókat, arabokat, négereket, akárkiket szidalmazunk a fenenagy magyar büszkeségünkkel.

  Szálljunk végre magunkba, tegyünk rendet magunk körül, éljünk becsülettel, igyekezzünk tiszteletben tartani a törvényeket. Azokon, akiknek ez nem megy, segítsünk. De ne ilyen Magyar Gárdák pattogjanak, tele lecsúszott, alkoholista rasszistákkal.

  Geri”
 • 14. miracle 2008. március 19. 20:53
  „Nekem se tetszik, pedig én nem vagyok kormánypárt.
  Nem attól félkatonai egyébként valami, hogy van puskája.
  Parlagfüvet mikor irtanak már?”
 • 13. Civilian 2008. március 19. 19:51
  „Egy fegyver nélküli szervezetre nem lehet még a "félkatonai" minősítést sem ráhúzni! A munkásőrség valóban félkatonai szervezet volt, a Gárda nem! A munkásőrök ellen még sem tiltakoztak! Csak a kormánypártoknak nem tetszik a Gárda.”
 • 12. Állampolgár 2008. március 19. 17:25
  „Hát ha ne beszéljünk mellé, akkor ne beszéljünk mellé. Ez egy félkatonai "civil" szervezet. És szerintem nem a Gyurcsány köpte le őket, mikor felvonultak a belvárosban.”
 • 11. Civilian 2008. március 19. 14:11
  „Ne beszéljünk mellé! Ez a civil szervezet csak a kormánypártokat zavarja. Majd a kormánypártok megmondják, hogy mi jó a társadalomnak. Így volt ez a vizítdíjjal, tandíjjal, stb....is!”
 • 10. Állampolgár 2008. március 19. 13:05
  „Inkább a rendőrséget kellene rendberakni, és visszaszerezni a tekitélyét. Egy önbíráskodó, hagyományőrzés mögé bújó, főként rasszistákból álló szervezet nem lehet megoldás. Max. bevezetés egy polgárháborúhoz, mert a normális emberek nem fogják tűrni a csendes hatalomátvélt.”
 • 9. Állampolgár3 2008. március 19. 12:46
  „Rabol és kizsákmányol a nagyobbik felük sajnos. A kissebik felükkel semmi bajom nincs, nem bőrszín alapján kategorizálok hanem, hogy ki hasznos és ki nem a társadalom számára. Ennyi”
 • 8. Állampolgár 2008. március 19. 12:24
  „Milyen a cigány életmódot folytató magyar? Vályogot vet? Esetleg muzsikál?”
 • 7. állampolgár2 2008. március 19. 12:02
  „A gárda elítéli a cigány életmódot folytató magyarokat is, ezt elhiheted. Az életmóddal van a baj, az antiszociális magatartással, bünőzéssel. Ez nem rasszizmus, hanem elég volt a pozitív diszkriminációból, elég volt abból, hogy fentről és lentről is szipolyozzák a középréteget.”
 • 6. Állampolgár 2008. március 19. 11:24
  „Ha a gárda nem rasszista szervezet (szerintetek), akkor miért kommentel mindenk a "cigánybűnözésről"? "A Gárda
  nem bántott senkit, ellentétben a másik fél..." Másik fél? Milyen másik fél? Ellenfelek, mint a háborúban? Mégiscsak van akkor valami hátsó szándék...”
 • 5. martiné 2008. március 19. 11:22
  „A Bíróság arról dönt amit elétesznek? Vajon elrendelheti a valóság felderítését is,ahhoz , hogy dönteni tudjon igazságosan? Magyarországon mióta fontos, hogy a valóság , a tény legyen fontos a bírói testületeknél? Miért nemtartanak rendet az arra hivatott redfentartók? Nekik ciki a haverok közt szétt csapni? Igaz ők nem a dicső kormánykoaliciót fenyegetik tetteikkel. Csupán a Magyar Nép védtelen részét.”
 • 4. Agent 2008. március 19. 10:38
  „Érdemes elolvasni ezt:

  http://www.origo.hu/itthon/20071209-tatarszentgyorgy-a-magyar-garda-tunteteset-nem-oszlatja-fel-a-rendorseg.html

  Főleg sokatmondó ez:

  "Több tatárszentgyörgyi elpanaszolta azt is, hogy nagy méretet ölt a bűnözés a faluban, gyakran betörnek a házakba, elrabolják az értékeket, a háziállatokat, berendezéseket, de még az élelmiszert is elviszik a kamrából. Az elkövetők az esetek többségében cigányok, de vannak magyar társaik is - mondták a falusiak."

  és ezt:

  "Az [origo] által megkérdezett helyi roma fiatalok ugyanakkor azt állították: készek a válasszal, ha atrocitások érnék őket. "Ha ők szúrnak, mi is szúrni fogunk" - mondta egyikük""

  Semmi nem történt, de már szúrkálni akarnak, megszokták, hogy büntetlenül lehetséges, hiszen az ítélet alól sokszor felmentő ok a bőrszín és a hátrányos helyzet, ha meg mégis, a börtön tele van a haverokkal.

  Abszurdisztán.”
 • 3. Agent 2008. március 19. 10:34
  „"sérti a cigányság emberi méltóságát az a felvonulás, amelyet a Pest megyei Tatárszentgyörgyön szerveztek tavaly december 9-én"

  na és persze csak minden ok nélkül mentek oda vonulgatni, a rablás, gyilkosság, emberek félelemben tartása persze semmiféle jogszabályt nem sért...:(”
 • 2. Túrabakancs 2008. március 19. 10:29
  „A Magyar Gárda esetleges megszűntetése csak olaj lesz a
  tűzre! Társadalompszichológust is be kellene vonni ebben
  a helyzetben, szerintem ők is ezt mondanák! Vannak fal-
  vak ahol a magyarok nem mernek kimenni az utcára, állandóan femyegetik őket a kissebbségiek! Mindenüket ellopják.A Gárda
  nem bántott senkit, ellentétben a másik fél...”
 • 1. Kért Elek 2008. március 19. 10:05
  „Az szdsz elnökválasztási csalása nem sért semilyen jogszabályt ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaposvárott nagyobb bérért dolgozhatnak a pécsi orvosok

Kaposváron dolgoznak tovább azok a sebészek, akik a napokban távoztak illetve távoznak a Pécsi… Tovább olvasom