Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Percek alatt borult lángba a tető

Leégett egy családi ház teljes tetőszerkezete tegnap Kapuváron, a Dózsa György utcában. A tüzet az erős szél segítette, így a lángok a melléképületről percek alatt átterjedtek a lakóházra, teljesen elpusztítva a fagerendákat annak ellenére, hogy a tűzoltók négy perc alatt a helyszínen voltak. A tűz okát egyelőre vizsgálják, a kár milliós nagyságrendű.
Az oltásban a kapuvári tűzoltóknak segítettek csornai és soproni kollégáik, hat vízsugárral mentve a még menthetőt.
A vörös kakas tegnap valamivel délután egy óra előtt szállt a kapuvári házra, először a pajtát támadva meg. Onnan az erős szél miatt könnyen terjedtek a lángok előbb a nyári konyhára, majd pedig a lakóépületre.
Csóka Ferenc, a ház tulajdonosa érthető módon feldúlva és remegő hangon mesélte el a Kisalföldnek a történteket.
– A szomszéd felőli házfalat pucoltuk egész délelőtt, és körülbelül tizenkét órakor álltunk meg ebédelni. Talán a második fogásnál tartottunk, amikor az anyósom szaladt be ijedten, hogy baj van. Azonnal az udvarra rohantunk, ekkor már az egész pajta lángolt.

Kimentette a gázpalackot

Csóka Ferencnek maradt annyi lélekjelenléte a szörnyű percekben, hogy a gázpalackokat kimentse az épületből és áramtalanítsa a lakást.
– Próbáltam hívni a tűzoltókat, de a mobilon nem tudtam rendesen tárcsázni, mivel remegett kezem-lábam. Azt hiszem, valamelyik szomszédom szólt nekik végül, néhány perc alatt a helyszínen voltak. Az egész padlás tele volt faanyaggal, mert a lépcsőt akartuk zsaluzni, pillanatok alatt minden lángba borult. Minden odalett – mondta a tulajdonos.

A falat is bontani kellett

Az oltásban a kapuvári tűzoltóknak segítettek csornai és soproni kollégáik, hat vízsugárral mentve a még menthetőt. Leszedték az üszkös gerendákat, melyek annyira meggyengültek a lángoktól, hogy balesetveszélyt jelentettek. Ezenkívül a tűzfal egy részét is elbontották.
A tűzeset körülményeit a tűzoltóság munkatársai egyelőre vizsgálják, a kár az előzetes becslések szerint is több millió forint.

Van biztosítás

Csóka Ferencnek van biztosítása a házra. Szeretné mielőbb elkezdeni a helyreállítást, ami nem kis munka lesz a család számára, így minden segítség jól jönne nekik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertnézőben

Tartalmasan töltötték idejüket a kapuvári kertbarátok az elmúlt hónapokban – számolt be… Tovább olvasom