Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Performansz a tél hajléktalan áldozatainak emlékére

Performansszal emlékezett meg az elmúlt tél hajléktalan áldozatairól egy civil szervezet pénteken délután Budapesten. A demonstrációval egyúttal arra is szerették volna felhívni a figyelmet, hogy megfelelő társadalompolitika mellett nem kényszerülnének emberek arra, hogy az utcán éljenek.
"Emlékezés a tél hajléktalan áldozataira" címmel rendezett performanszt pénteken délután a fővárosi Városháza téren Az Utca Embere önkéntes hálózat. Misetics Bálint, a szervezet szóvivője elmondta, hogy 30-40, fekete nejlonnal letakart aktivista feküdt le a földre, így szimbolizálva a tél áldozatait. A hangszórókból Mozart szólt, eközben pedig egy fekete ruhába öltözött lány fehér szegfűket helyezett el a földön fekvőkre. A rövid performansz után egyperces néma csenddel adóztak a hajléktalan áldozatok emlékének.

Misetics Bálint közölte, hogy a demonstrációval az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi kirekesztés egyik legszélsőségesebb problémájára: az utcai hajléktalanságra. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy vannak emberek, akik arra kényszerülnek, hogy az utcán kelljen élniük.

A rendhagyó megmozdulással a másik céljuk az volt, hogy nyomást gyakoroljanak a politikára - mondta a szóvivő. A szervezet véleménye szerint ugyanis megfelelő társadalompolitikával orvosolni lehetne a helyzetet. Elismerik ugyan az utóbbi évek kezdeményezéseit, ám meglátásuk szerint a megvalósításra szánt összegek nem arányosak a probléma nagyságával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra habzik a Rába - Fodor szigorú fellépést vár

Péntek reggel ismét erősen habzott a Rába, emiatt a magyar környezetvédelmi miniszter tájékoztatást… Tovább olvasom