Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Perre mennek?

A győri Gardénia Csipkefüggönygyár Rt. két szakszervezete a Munkaügyi Bírósághoz fordul a közelmúltban bejelentett 250 fős létszámleépítés miatt, ha továbbra sem tudnak megállapodni a céggel a végkielégítések mértékéről.

Kecskeméthy Norbert, a Csipkegyári Dolgozók Független Szakszervezetének (CSDFSZ) elnöke közölte: szervezetük a Textilipari Dolgozók Szakszervezetével közösen folytat egyeztetéseket az osztrák többségi tulajdonú rt. vezetésével. Az elnök szerint a szakszervezetek akkor fordulnak jogorvoslatért, ha a munkavállalók számára nem születik megállapodás „méltányos végkielégítésről" az elkövetkező két egyeztető megbeszélésen.

– Amíg az egyoldalúan felmondott kollektív szerződés szerint az elbocsátott dolgozóknak összesen 80 millió forint járna, addig a vállalat 12–13 millió forintot szán csupán e célra – közölte Kecskeméthy. Hozzátette: a szakszervezetek hajlandóak lennének kompromisszumra is, de a társaság ezt is elutasítja.
Az elnök szólt arról, hogy panaszukat levélben eljuttatták Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszternek.

A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt. június 27-én jelentette be, hogy a győri törzsgyárban egyhatodára, 50-re csökken a munkáslétszám. A felmondás a törvény szerint a döntést követően három hónappal lép hatályba. A cég tavaly hárommilliárd forintos árbevétele mellett 400 millió forint veszteséget könyvelt el. Az idei év első öt hónapjában a közel másfél milliárd forintos forgalom mellett több mint százmilliós veszteséget regisztráltak.

Korábban:

Gardénia: drasztikus leépítés (2002-06-26) >>
Átszervez a Gardénia (2002-06-25) >> 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron festője

Mühl Aladár, Sopron halhatatlan emlékű akvarellfestője november 14-én lenne száz esztendős. Az… Tovább olvasom