Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Pert indít az OITH volt vezetője Baka András ellen

Személyiségi jogi pert indít Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke ellen Szelényiné Roszik Erzsébet - írta hétfői számában a Népszava, miután az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának (OITH) tisztségéből felmentett vezetője megerősítette ezt a napilapnak.
Az OITH volt vezetője a napilap szerint azt kifogásolja, hogy Baka András nyilatkozatai során önellentmondásba keveredett és eltávolításakor olyasmire hivatkozott, ami nem felelt meg a valóságnak.

A Népszava egy, a lapban korábban publikált előterjesztés alapján azt írta: Baka András arra hivatkozott az OITH vezetőjének felmentésekor, hogy ezt maga az érintett kérte, Szelényiné Roszik Erzsébet szerint azonban ő ilyet nem mondott. A lap idézi Baka Andrást, aki az MTI-nek korábban azt nyilatkozta: "Szelényiné valóban nem kérte a hivatalvezetői felmentését, de én ezt soha nem is állítottam, hiszen ez az én döntésem volt".

A napilap szerint az OITH vezetőjét törvényesen úgy lehet felmenteni, ha ezt maga kéri, vagy fegyelmi úton, de Szelényiné esetében egyik körülmény sem állt fenn.

A Népszava úgy tudja: ha az OITH felmentett vezetője megnyeri a személyiségi jogi pert, egyből kártérítési eljárást is indít Baka András ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz nem elszámolást, hanem leszámolást akar?

A Fidesz nem elszámolást, hanem leszámolást akar, a leszámolás politikája pedig a kisembert teszi… Tovább olvasom