Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Pert indított a Fővárosi Főügyészség a Hild Zrt. ellen

Pert indított a Fővárosi Főügyészség a Hild Zrt. ellen az életjáradék-szerződésekkel kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet.
Az ügyészség a szerződési feltételek egyes "tisztességtelen" rendelkezései miatt vizsgálódik, ám ez nem azt jelenti, hogy a szerződések jogszerűtlenek lennének. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) már két évvel ezelőtt jelezte, hogy megfelelő törvényi szabályozás híján nincsenek meg a szükséges jogi és pénzügyi garanciák. Nem szabályozott például, hogy mi a teendő, ha szolgáltató nem fizeti rendszeresen a járadékot - írja a lap. A szerződésekben ugyanis fel kellene tüntetni, hogy ilyen esetben a tulajdonjog visszaszáll az eredeti tulajdonosra.

A PSZÁF arra is felhívta a szerződők figyelmét, hogy az életjáradéki- és a halálig tartó haszonélvezeti jogról is rendelkeznie kell a szerződésnek, miközben a szerződő feleken kívül más név nem szerepelhet az ingatlan tulajdoni lapján. A Pénzügyminisztérium arról tájékozatta a lapot, hogy már készül a törvényi szabályozás, ám azt nem lehet tudni, hogy mikorra rendezik a több ezer életjáradék jogi hátterét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valamennyi újpesti iskolából kitiltották a tanárverő diákot

Valamennyi újpesti általános és középiskolából kitiltatta a kerületi polgármester azt a diákot, aki… Tovább olvasom