Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Petőfi-szobrot avatott Lakiteleken Lezsák Sándor

Itt Lakiteleken, a Duna-Tisza közén Petőfi népe él - mondta az Országgyűlés alelnöke a szobor leleplezése után.
A március 15-i ünnep keretében Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Petőfi Sándor bronz mellszobrát avatta fel csütörtökön Lakiteleken.

Itt Lakiteleken, a Duna-Tisza közén Petőfi népe él - mondta az Országgyűlés alelnöke a szobor leleplezése után, hozzátéve, élete egyik legszebb március 15-éjét éli meg ezekben a percekben.

Petőfi Sándor szobrát, Lantos Györgyi szobrászművész alkotását a magyar történelmi emlékeknek helyt adó Templom parkban, az 1848-as kopjafa mellett állították fel. A szobrot a Lakiteleki Népfőiskola, valamint Lezsák Sándor és felesége ajándékozta a településnek.

Az ünnepi megemlékezésen Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára mondott beszédet, melyben felidézte a 164 évvel ezelőtt történt eseményeket. Kiemelte: 1848 mának szóló üzenete "az akkori állam belső stabilitása, és a társadalom szinte bámulatra méltó kohéziója, melynek az volt a magyarázata, hogy az áprilisi törvények által létrehozott rendszerrel a magyar társadalom többsége elégedett volt".

Az ünnepi rendezvényen 3 erdélyi és 2 kárpátaljai magyar tett állampolgári esküt.

Lakitelek képviselő-testülete ünnepi ülésen döntött arról, hogy testvértelepülési megállapodást ír alá a délvidéki Horgos településsel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: mondjon le a médiatanács!

Az MSZP a médiatanács lemondását követeli március 15., a magyar sajtó napja alkalmából. Tovább olvasom