Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Pintér: legyen Magyarország Európa legbiztonságosabb országa

A cél, hogy biztonságban érezze magát minden becsületes állampolgár és idelátogató - mondta a belügyminiszter.
A kormány szándéka, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, biztonságban érezze magát minden becsületes állampolgár és idelátogató - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola ünnepségén.

A végzős tanulók kibocsátása, valamint a kezdők eskütétele és az oktatási intézmény alapításának huszadik évfordulója alkalmából rendezett eseményen Pintér Sándor hangsúlyozta, az ifjú rendőrök szolgálatba állására nagy szüksége van az országnak.

A belügyminiszter úgy fogalmazott, érezze magát fenyegetve mindenki, aki a törvényeket megszegve mások életét, testi épségét, anyagi javait veszélyezteti.

"Rendet akarunk, csak a törvényes rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és csatlakozhat Európa vezető országaihoz" - tette hozzá.
Ezen cél érdekében szigorították a törvényeket, megemelték 3500 fővel a rendőri létszámot, és hatékonyabbá tették a rendőrség működését - mutatott rá. A tárcavezető azt mondta, elvárja a most végzettektől, hogy fiatalos lendületükkel vegyenek részt a kormány célkitűzéseinek megvalósításában, a jobb közbiztonság megteremtésében.

Kitért arra is, hogy a rendszerváltást követően az ország más típusú rendet, más típusú rendőrséget akart. Ezek az igények maguk után vonták a rendőrökkel szembeni társadalmi és szakmai elvárások változását. Magasabb műveltségű, szakmailag képezettebb, törvényesen, szakszerűen intézkedő rendőrökre volt igény.

Egy egységes elven működő, korszerű, a kor jogi, technikai, szakmai követelményeinek megfelelő, iskolarendszerű oktatást kellett kialakítani. Az országos rendszer részeként ezt biztosította és biztosítja ma is a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola - magyarázta.

Hangsúlyozta: az intézménynek meg kellett teremteni az érettségin alapuló minőségi rendőrképezést, amely Magyarország történetében először adott szakmai végzettséget a hallgatóknak - itt Miskolcon -, és meg kellett felelni a mennyiségi elvárásoknak.

Az elmúlt 20 évben csaknem 9 ezer rendőr fejezte be iskolai tevékenységét a borsodi megyeszékhely iskolájában, amely 1993-as megalakulása óta tudatos, tervszerű munkával folyamatosan fejlődött, figyelt a tehetséggondozásra, a minőségre.

Megjegyezte: gratulál az eredményekhez, ugyanakkor azt mondta, "ne feledjék el, mindig, mindent lehet jobban csinálni".

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. lukrecia 2013. június 28. 10:41
  „Addig míg nem Svájc, kaliberű országszinten élünk a főcím csupán csak egy szokásos médiának szánt blöff. Milyen téren legbiztonságosabb ??
  Egyébként ki az az őrült aki azt hiszi a rendőrség előre megvédheti egy tolvajtól, egy tragédiától ?? Előre még a Jó Isten sem garantál semmit. Ha a törvényeink megfelelőek lesznek, az alkalmazók rendesen lelkiismeretesen korrupciómentesen végzik munkájukat, akkor már elértük célunkat. Az elkövetők mindig helyzeti előnyben vannak, majd következik a törvény, és annak gyakorlói.”
 • 33. kormoska 2013. június 28. 10:15
  „Ha Pintér és sleppje eltünne a közéletből és az országból,akkor talán jobb lenne a helyzet!
  Addig.....”
 • 32. qrumpli 2013. június 28. 05:38
  „Ritka baromságokat tud összehozni egy főrendőr.
  Csak ha ilyen a vezér milyen a beosztott?”
 • 31. howatowabb 2013. június 27. 22:11
  „Talán valami ....előre, le, vagy FEL (!) át, össze- vissza előjelű, -CSÚT utótagú településre kellene ezt a szép, utópikus gondolatot rávetíteni, éééés már állja is a helyét! Ott biztonság van, s lassan az lesz országunk ünnepelt közepe!”
 • 30. CsImre 2013. június 27. 21:30
  „"érezze magát fenyegetve mindenki, aki a törvényeket megszegve mások életét, testi épségét, anyagi javait veszélyezteti. "

  Ha ezt komolyan gondolta, akkor a magyar politikai "elit" nagyrésze is kezdheti fenyegetve érezni magát.”
 • 29. PipiczGabor 2013. június 27. 19:48
  „Először a 4 millió koldus országát kellene felszámolni...”
 • 28. keletaru 2013. június 27. 19:44
  „Akkor abba kellene hagyni a titkosításokat ! Régieket fel oldani , mi is tudjuk , hogy is volt !”
 • 27. spiler 2013. június 27. 19:09
  „hehe....Mohácson egyre jobban félnek az idős emberek,,,már balta és kés is van az ágyak alatt.....de jobban összefogtak az emberek nézik a kocsik rendszámát és fel is írják..”
 • 26. antipipacs 2013. június 27. 18:45
  „szépek a számok, és arra készült-e statisztika, hogy hányan adták fel hivatásukat a jobb megélhetés reményében, mert erre is sokan kíváncsiak lennének!”
 • 25. zero 2013. június 27. 18:34
  „Még 10 hónap”
 • 24. X_Y 2013. június 27. 17:15
  „Még 2 hét...”
 • 23. booo 2013. június 27. 17:04
  „Hát persze, meg lehet MOST nézni a DM nyitó oldalát 20 hírből legalább 12 a lopás, kábeltolvajok, súlyos testi sértés.
  És ez a valóság! Amit Pintér úr állít az választási duma, ugyanúgy mint a "Megvédjük a termőföldeket!" És közben eladták.
  Gratula !”
 • 22. Emberségetavilágnak 2013. június 27. 16:55
  „Legyen!
  Nagytakarítás után egy rendkívül alacsony népsűrűségű, biztonságos, élhető ország lehetne.
  Arra takarításra gondolok, amelyet azzal kezdenek, hogy felgöngyölik azt a qrva nagy szőnyeget, ami alá évtizedekig kotorták a mocskot.”
 • 21. pala1964 2013. június 27. 16:14
  „..különben meg OV a megválasztásakori szerény és önkritikus hangulatában (ami azért megmaradt rendesen) 2 nap alatt rendet ígért, amit PS nyilván maradéktalanul megvalósított, mert hiszen még mindig ő a fő belügyér...

  igaz, a Jobbiknak meg ígért két pofont, de mondjuk abból is csak annyit láttunk, mint az 1 M új munkahelyből... bár ha belegondolok, a tőlünk nyugatra lévő országokat is beleértve, meglehet, pár ezer fő lehet összességében a plusz, csakhogy azok nem ide adóznak - azért remélem, a választásokon ők is véleményt nyilvánítanak, nem kétséges, a zöme hogyan (azaz hogyan NEM)”
 • 20. zehn 2013. június 27. 16:09
  „Kedves Pintér Úr! Önnek az ilyesmik általában nem jönnek be.”
 • 19. pala1964 2013. június 27. 15:55
  „aha, most már értem jól, miért ilyen bányászbéka feneke alatti perspektívát kínálnak a fiataljainknak: kimennek külföldre, tessék ott bűnözni... aki meg már eleve középkorú meg öreg, az idővel kikopik...

  ...és azért ugye a 80 feletti garázda, bankrabló, stb. viszonylag ritka”
 • 18. roxper 2013. június 27. 15:47
  „"vegyenek részt a kormány célkitűzéseinek megvalósításában"

  Cél a minél több büntetés bevasalása, adófizető magyarok vegzálása.”
 • 17. balihoho 2013. június 27. 15:47
  „Az életszínvonal, és bűnözés között összefüggés van. Csökkenő életszínvonal, növekvő bűnözés. Növekvő életszínvonal, csökkenő bűnözés. Hollandiában, Dániában, letámasztod lezáratlanul, a kerékpárt, nem lopják el. Magyarországon letámasztod, lezáratlanul, a kerékpárt, egy kettőre ellopják.”
 • 16. rózsakert 2013. június 27. 15:46
  „2 hét........elmúlt....csak van ahol a másodpercet is percekben mérik.”
 • 15. BFerry 2013. június 27. 15:41
  „Sziasztok,
  hat erre en nem tudok mit irni, es mondani sem - egyszerüen elallt a szavam, ahogy olvastam a sorokat. De egy masik forumozo jol összefoglta, idezem, es csatlakozom hozza:
  Jövőre Sanyi bácsinak jár a Karinthy gyűrű a Humorfesztiválon...:-)
  De ez is nagyon jo, ezzel is egyetertek:
  Sanyi bá´, miközben eme magvas gondolatait világgá kürtölte, kikre tetszett gondolni? Végül azt is megkérdezném, hogy a beszédjét hogyan bírta ki röhögés nélkül?
  BFerry”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: állampárti segítséggel jött létre a Bajnai-cégbirodalom

A szóvivő a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent, a Bajnai család üzleti érdekeltségeivel… Tovább olvasom