Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Pisztollyal és húsvágó bárddal párbajoztak az ázsiai fiúk

Állítása szerint pisztollyal és húsvágó bárddal támadtak rá egy ázsiai fiatalemberre, de mint utóbb kiderült, lányok miatt párbajozott egy másik kínai férfival, így keletkeztek a sérülései.
Idén február 25-én 13 óra 30 perc körüli időben a mentőszolgálat munkatársai értesítették a rendőrséget, hogy a Budapest X., Könyves Kálmán körút és Kőbányai út kereszteződésénél, a Népliget területén, egy fején súlyosan megsérült ázsiai fiatalembert látnak el. A sérült mellett egy pisztolyt és egy húsvágó bárdot találtak. A férfi a helyszínre érkező rendőröknek azt mondta, hogy sétált a Népligetben, amikor egy négy-öt fős csoport megtámadta, többször rálőttek, illetve a bárddal a fején megsebesítették.

A helyszínen lefolytatott szemle alapján a sértett vallomása több pontban életszerűtlennek tűnt, ezért a nyomozók további adatgyűjtést végeztek, több tanút sikerült felkutatni és meghallgatni, elemezték a helyszínen elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeit. Az így beszerzett információk alátámasztották, hogy a sérült elmondása a valóságnak nem felel meg, ezért őt az esti órákban a kórházban ismételten meghallgatták. Ekkor a 17 éves kínai állampolgárságú fiú elmondta, hogy támadóját ismerte, L. W. T. 19 éves kínai fiatalember okozta sérüléseit.

A nyomozás során kiderült, hogy lányok miatt régóta nézeteltérés volt a két fiatalember között, ezért a kérdéses napon "párbajoztak" egymással, annak során szerezte sérüléseit. A bárdot és a gáz-riasztó pisztolyt ő vitte a helyszínre. A nyomozók ellenőrzés alá vonták a gyanúsított lakóhelyét, illetve feltételezhető tartózkodási helyeit, az általa látogatott szórakozóhelyeket, majd 2007. február 26-án 18 óra 50 perckor az Akció Osztály munkatársai a Budapest X. kerületében elfogták a fiatalembert, aki meghallgatása során részletes beismerő vallomást tett.

A "párbaj" során ő maga is megsérült. Az ügyben a további eljárást - őrizetbe vétele mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály II. Erőszakos Személy- és Vagyon Elleni Bűncselekmények Osztálya folytatja le. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a két férfi előzetes letartóztatásának indítványozására előterjesztést tett az ügyészség felé.

Forrás: Objektív Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan érinti a gépjárműadó változása?

Tovább olvasom