Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 1°C | 7°C Még több cikk.

PolgármesterbQl külpolitikai tanácsadó

Tegnap óta a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadó- jaként dolgozik Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár elQzQ polgármestere. Feladata a külpolitikai és kisebbségi döntések elQkészítése.
Tegnap lépett hivatalba új munkahelyén Mosonmagyaróvár korábbi polgármestere. Stipkovits Pál tanácsadóként dolgozik a Miniszterelnöki Hivatal külpolitikáért és nemzetpolitikáért felelQs szakállamtitkárságán. Feladata többek közt a kormányzat és a szocialista parlamenti frakció külpolitikai szakcsoportja közti kapcsolattartás, valamint a javaslatok beépítése a döntések elQkészítésébe. A politikus elmondása szerint nem idegen tQle ez a feladat, hiszen az elQzQ ciklusban képviselQként a külügyi bizottság tagjaként részt vett ebben a munkában. Feladata lesz továbbá a határon túli magyar szervezetekkel való kapcsolattartás, véleményük megjelenítése, eljuttatása az ezekkel kapcsolatos döntések elQkészítésébe. E feladatkörében – mint mondta – kitqnQen tudja kamatoztatni eddig kiépített kapcsolatrendszerét.
Stipkovits Pál tanácsadói feladata kiegészül továbbá egy, a kisebbségi és etnikai fQosztályhoz kapcsolódó munkával. A kisebbségi önkormányzatok és nemzetiségi szervezetek támogatása egy közalapítványon keresztül zajlik. E közalapítvány felügyelQbizottságának elnökeként feladata a támogatási pénzek elosztásának ellenQrzése. A korábbi polgármesternek nagy szerepe lesz a közös kormányülések elQkészítésében is. Emellett a tanácsadói munkakör kiterjed a határ menti régiók közös projektjeinek koordinálására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve nem volt az MDF-nek ilyen magas támogatottsága

Tíz éve nem volt ennyi támogatója a közvélemény-kutatók szerint a Magyar Demokratikus Fórumnak, mint… Tovább olvasom