Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Polgármesterek újévi fohászai

Változó a települési vezetők várakozása az új esztendő kilátásait illetően. Van, aki a tavalyihoz hasonló évet vár.
Megkezdődött a jelenlegi választási ciklus utolsó teljes éve. Néhány rábaközi település polgármesterét arról kérdeztünk, mit vár az új esztendőtől, milyen elképzelésekkel, gondokkal és várakozásokkal kezdte el a munkát 2005 első munkanapján.

Bősárkány tovább próbálkozik

Szalay Imre, Bősárkány: – Az elfogadott állami költségvetés sok jóval nem kecsegteti az önkormányzatokat. Nagyobb fejlesztésekre nem számíthatunk, hisz – bár hivatalos értesítés még nem érkezett – úgy tudjuk, hogy a csatornázásra és a 86-os főút mellé tervezett kerékpárút megépítésére tavaly beadott pályázatunkat elutasították. Ám idén újra próbálkozunk.

Kisebb munkákat, így például a polgármesteri hivatal, a gondozási központ és három utca felújítását, valamint építési telkek kialakítását szeretnénk elvégezni.

Enese: csak jobb lehet

Mesterházy József, Enese: – Ha pesszimistán közelítek a kérdéshez, akkor azt várom, hogy nem megyünk csődbe. Ha pozitív szemlélettel próbálok hozzáállni, akkor az a válaszom, hogy talán az idei év sem lesz rosszabb a tavalyinál. Ha pedig reálisan nézek előre, akkor azt mondom: a jelenlegi információk szerint nagyon nehéz év vár az önkormányzatokra, de az országra is.

Kóny a folytatáson dolgozik

Aller Imre, Kóny: – Bízom benne, hogy a megkezdett munkáinkat be tudjuk fejezni, és hozzáláthatunk új feladatok megoldásához is.
A kialakított harmincegy építési telek közművesítését szeretnénk elvégezni. Emellett folytatjuk a faluszépítési programot és az utak felújítását. A tavalyinál semmiképpen sem várok rosszabb évet.

Rábakecöl: több lehetőséget

Tuba Pál, Rábakecöl: – Mindenekelőtt a falu lakóinak, a családomnak és magamnak is jó egészséget kívánok. S hogy mit várok? Nos, kevesebbet az ígéretekből és többet a teljesítésből. Na meg azt, hogy az emberek több lehetőséget kapjanak a jobb életre és kerüljenek el bennünket a természeti csapások.

Páli remények

Póczik András, Páli: – Békességet kívánok mindenkinek, és azt remélem, hogy 2005 – miként a kormány hirdeti – az önkormányzatok éve lesz. De ez csak oly mértékű finanszírozás mellett valósulhat meg, hogy az intézményeket fenn tudjuk tartani, s nem kell létszámcsökkentést végrehajtanunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét és fél ezren az ipari parkban

Az óesztendőben nyolccal bővült a győri ipari parkban dolgozó cégek száma, s így már a park… Tovább olvasom