Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Politika-nyári szünet

Júliusban gyakorlatilag nem változott a két nagy párt támogatottsága: a szocialisták megőrizték a lakosság 18 százalékának rokonszenvét, és nagyjából az ellenzék is maradt ott, ahol volt - ebben a hónapban 32 százalékot ért el.
A biztos szavazói körben is maradtak a múlt havi arányok: a Fidesz előnye 60-28 - derül ki a Szonda Ipsos legfrissebb felméréséből.

Annyi változás történt, hogy a tavasszal tapasztalt, erős elutasítás az MSZP esetében 33-35-ről 27 százalékra apadt. Sőt, a szocialistákban némileg "felcsillant a remény": míg az elmúlt hónapokban 20-22 százalék bízott abban, hogy egy választáson győzelmi esélyekkel indulhatnak, most 37 százalékuk hisz ebben. Ez részben annak köszönhető, hogy a szocialista szimpatizánsok közül egyre kevesebben gondolják a Fideszt esélyesnek.

Korábban még 60-65, most viszont már csak 42 százalék véli úgy, hogy az ellenzék nyerné meg a választást. A Fidesz hívei viszont töretlenül optimisták: 90-95 százalék bizonyosnak érzi, hogy ők lennének a voksolás nyertesei.

Olvasóink írták

 • 1. grewthrue 2008. július 31. 14:48
  „Vagy mégsem uborkaszezon???

  Balogh Gyula (kisgazda képviselő, 1998-2006) nyílt levele Vona Gábor úrnak, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének

  Tisztelt Elnök Úr ! Kedves Gábor !

  A Századvég-Forsense legutóbbi közvéleménykutatásának számai szerint a magyar lakosság 58 százaléka meggyűlölte a politikát, ezen belül is az öt országgyűlési pártot, s ha igazak - a sokak által feltételezetten kozmetikázott - számok, akkor már csak 42 százaléknyi szavazó támogatja a 20 év alatt sok csalódást okozó politikai pártokat. Ahhoz kell majd az igazi választási csalás, hogy a politikai elit ezt az eredményt 50 százalék + 1 szavazat fölé tudja tornázni! Az ügynökhálózat és munkásőrök által kézi irányított csatornamédiának vélhetően ennek mikéntje okozza most a legnagyobb fejtörést.

  Minden bizonnyal ezért nem hozták nyilvánosságra azt a tényt, hogy az egyik közvéleménykutató a Jobbikot 10 százalék feletti támogatottsággal mérte. Mivel az MDF és az SZDSZ a tisztázatlan eredetű milliárdok elköltése után is csak 1-1 százalékon áll, joggal lehet büszke a Jobbik egyre növekvő tábora az általatok kivívott népszerűségre. Hiába fasisztáztak a fasiszták, hiába náciztak a nácik, hiába csőcselékezett a csőcselék, hiába ordították a szakmai etikát nap mint nap sárba tipró újságírók , hogy a Magyar Gárda félkatonai szervezet, úgy tűnik, hogy a magyar választópolgárok egyre inkább átlátnak a hazudozók sűrű és sötét szitáján!

  Velük ellentétben tisztában vannak a szavak jelentésével, belátták, hogy az öt parlamenti párt valójában egy gyökerű, küldetésük azonos, és tudják már, hogy az Ellenzéki Kerekasztalnál levezényelt titkosszolgálati akcióval csúnyán átverték a magyart. Úgy tűnik, hogy a 10 százalékos eredményetek hatalmas pofon az arcátlan arcukon. Kun Béla unokái legrosszabb álmukban sem gondolták volna, hogy a Titeket minden ok és bizonyíték nélkül gyalázó politikai kampány és médiahadjárat ellenére, nőttön-nő a támogatottságotok és népszerűségetek.

  A levélnek van folytatása!!!!!
  keressen rá a fenti szöveg részletei alapján!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárt okoz a víz és a bomba

A világháborús lövedékkel járó felfordulást viszonylag kis költséggel megúszták a környéken működő… Tovább olvasom