Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Pótfelvételi a Miskolci Egyetemen

Elsőként a pótfelvételi során meghirdetett új szakok is szerepelnek a 2011-es felvételi eljárások záró szakaszában a Miskolci Egyetemen.
Köztük olyan képzés is megtalálható, amelyet a régióban csak itt érhetnek el a továbbtanulni szándékozók - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény hétfőn.

Az általános felvételi eljárásban felkínált szakok döntő többségét meghirdeti az egyetem a pótfelvételi eljárásban is - olvasható a campus közleményében. Alap- és mesterképzésben egyaránt több mint hetven szakon várják a jelentkezőket nappali és levelező tagozaton egyaránt.

A közlés szerint az augusztus 9-ig beadandó pótjelentkezések eredményeképpen a karok várhatóan még növelni fogják hallgatói létszámukat, amely az idén többéves rekordot döntött meg az első körben felvett 3432 elsőéves hallgatóval.

Az intézmény pótfelvételi lehetőséget kínál egyebek mellett a műszaki földtudományi, a műszaki anyagtudományi karon, de várják a jelentkezőket a gépészmérnöki és informatikai, az állam- és jogtudományi, valamint a gazdaságtudományi karra is.

A bölcsészettudományi karon a pótfelvételi eljárásban a bölcsészettudományi, a társadalomtudományi és a pedagógusképzési területen nappali és levelező tagozaton alap- és mesterszakokra, valamint felsőfokú szakképzésekre is hirdetnek jelentkezési lehetőséget. Új szakként most indul először a szociális munka alapszak, egyedüliként a régióban.

Szintén van még lehetőség továbbtanulni a Comenius főiskolai karon - ahol a pótfelvételi eljárásban két új felsőfokú szakképzést (gyakorlati oktató és sportkommunikátor) indít a kar nappali és levelező tagozaton -, az egészségügyi karon, illetve a Bartók Béla Zeneművészeti Intézetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszúrtak egy 26 éves férfit Budapesten

Életveszélyesen megszúrtak egy 26 éves férfit Budapesten a IV. kerületben hétfő délután, támadóját… Tovább olvasom