Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Praktikus bevásárlótáska

Egy jó, erős bevásárlótáskára minden háztartásban szükség van, s bár a legelhanyagoltabb táskáink közé tartozik, ha figyelembe vesszük, mennyit használjuk, egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki.   

Kattintson a képre!
Hozzávalók:
– 1 m halszálkamintás köppervászon
– 1 m mintás pamutanyag
– vízben oldódó jelölőtoll (fantomceruza)
– a szabásminta elkészítéséhez négyzethálós beosztású papír
– a pecsételéshez pecsét levélmotívumokkal
– világos- és sötétzöld textilfesték
– varrócérna, olló
– ecset, ceruza

Kivitelezés:
A méretezett rajz alapján szabjuk ki a táskát egyszer a köppervászonból és egyszer a mintás pamutanyagból (bélés). A megadott méretek 1,5 cm-es varrásráhagyást tartalmaznak. A köppervászonból szabott részre fantomceruzával rajzoljuk be a táska elejét és hátát (a rajzon szaggatott vonalak jelzik).
Nyomtassuk a motívumokat a táska elejére és hátára. Pecsételés előtt kis darab maradék anyagon végezzünk próbát! A használati

A szabásminta
útmutató szerint fixáljuk az elkészült festést. Varrjuk össze a táska oldalvarrását. Színt színre fordítva varrjuk a táska aljához az oldalrész alsó szélét. Ugyanígy varrjuk össze a bélést.
Vasaljuk az anyag fonákjára a táska és a bélés felső szélének a ráhagyását. Fonákját fonákjára fordítva csúsztassuk a bélést a táskába, és keskenyen varrjuk össze a két rész felső szélét. A táska színéről keskenyen tűzzük le az oldalvarrást.
A fogantyúhoz szabjunk ki két 43,5x11,5 cm széles pántot a köppervászonból. Stirceljük ki 4x40 cm méretűre a pántokat. Varrjuk a fogantyúkat a táska elejéhez és hátához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásfestmény a város szélén

A téti amatőr művészek hazánk uniós csatlakozását egy izmosabb és egy soványabb – de nem… Tovább olvasom