Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Profán zsoltár és Ovivár: kollégáink új kötetei

A Győri Könyvszalonra Gülch Csaba és Harcsás Judit győri újságíró-kollégánk is új könyvet jelentet meg. Előbbi egy verseskötet, melyek egy része megzenésítve, CD-mellékletként is meghallgatható, utóbbi a már ismert Anyukönyv folytatása. 
 
Harcsás Judit: Ovivár

A különleges válogatás voltaképpen folytatása a méltán népszerű Anyukönyvnek, amelyben az édesanya születendô gyermekével beszélget, majd a gondokkal, félelmekkel együtt a gyermeknevelés örömét is megosztja az olvasókkal.

A harminckét most közreadott anyulevél O. Jakócs Péter apuleveleivel teljes, megmutatva, hogy az élet legcsodálatosabb hivatása a szülôké.
A Kisalföld újságírója ezzel a munkájával sokkal inkább emberi, mint tudományos ismereteket terjeszt, az anyuleveleket olvasva mégis úgy érezhetjük: mindez velünk is hasonlóképpen történt.

Az Ovivár csodás titkokat rejt, amit már csak azért is érdemes megôrizni és elraktározni, mert évek, évtizedek múltán gyermekünk életében, netán egy családfakutatás apropóján valódi kincset jelent.

A könyv kapható a szerkesztôségben, a Kisalföld-pavilonban, október 14–16. között a könyvsátorban, valamint a könyvesboltokban!

 
Gülch Csaba: Profán zsoltár
 

Kollégánk kötete hetven verset tartalmaz, közülük tizennyolcat - Dinnyés József daltulajdonos feldolgozásában és előadásában - a könyv CD-mellékletén is meghallgathatnak az olvasók.   

„Üzenetek ezek a versek. Üzenetek a cellámból, amit magam építettem, könyvekből, képekből, emlékekből, tárgyakból, hangokból, imákból. Magam építettem: veszteségeimből, halottaimból. Örömeimből: gyermekeim, Eszter, Ábris és Bálint mosolyából. A szerelemből, amivel Isten megajándékozott. Magam építettem azokból a szeretteimből, akik belém nőttek, akikkel együtt lélegzek és együtt gondolkodok. Magam építettem kínból, szenvedésből, bűnből és a bűnbánatból. Azokból a szavakból, amelyek szüntelen kísértenek...
Üzenetek ezek a versek, s közülük jónéhány dallal is ölelkezhetett. Így új szárnyakat kaptak – Dinnyés Józsefnek hála –, hogy énekelve gyorsabban jussanak a zsoltárok magasába, ítéletre a Nagy Bíró elé." (Gülch Csaba)  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százharmincmilliós fejlesztés Nyúlon

Állami támogatással és saját forrásból, hitellel, két nagy terménytárolót építtetett a helyi… Tovább olvasom