Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Profi stróman áll az Omninvest mögött

A Magyar Hírlap szerint egy ismert professzionális strómancég áll az Omninvest mögött.
A lap hétfői számában azt írja, Ciprusról rendelt adatokat a magyar H1N1 elleni vakcinát gyártó vállalat 90 százalékos üzletrészét birtokló Sumpter Pharmaceuticals Ltd. nevű offshore cégről, s az adatokból az derült ki, hogy a Sumpter üzletrészeit egy professzionális strómancégre, az AJK Groupra bízták.

A lap szerint a cégvezetést az AJK Management látja el, és két AJK-leányvállalat birtokolja a papírok szerint a ciprusi cég 50-50 százalékát. A Bahamáktól a Man-szigetekig számos irodával rendelkező AJK teljes körű diszkréciót kínál a klienseknek, akik a cégre bízzák üzleti érdekeltségeik képviseletét - írja a Magyar Hírlap.

Olvasóink írták

 • 7. fazer 2009. november 30. 12:25
  „#6 Pl. engem, hülye adófizetőt, akit érdekelne, hogy kicsoda szakít 6 milliárdot, aztán visz ki egy rejtélyes ciprusi cégen keresztül az országból.”
 • 6. Walaky 2009. november 30. 11:48
  „Kit érdekel, hogy milyen érdekeltség, mármint a fityiszen kívül?”
 • 5. achilleus 2009. november 30. 10:52
  „A BIOPOLISZ program is azért futott zátonyra, mert konkurenciát jelentene az off-shore lovagoknak??”
 • 4. igazságkereső 2009. november 30. 09:48
  „Tudták ezt már akkor is, amikor a " madárinfluenza" idején a kormány 2 milliárd forintot adott az Ominvest cégnek! Mi ebben az új??!!”
 • 3. fazer 2009. november 30. 09:34
  „Minden aggályomat eloszlatta:
  Részlet a Falus Ferenc országos tisztifőorvossal készített Népszabis interjúból:

  - Miért nem tisztázza az állam azt a híresztelést, hogy egy titokzatos, ismeretlen tulajdonosi hátterű cég gyártja a vakcinát?
  - A kőbányai gyógyszergyár tulajdonosi háttere kit érdekel?

  - A kőbányai gyógyszergyár tulajdonosainak adatai néhány perc alatt tisztázhatók a cégadatokból, az Omninvesttel kapcsolatban már nem ilyen megnyugtató a helyzet.
  - Soha nem kérdeztem, hogy a kávét, amit iszom, milyen tulajdonosi háttérrel készítették. Csak az érdekel, hogy milyen a kávé. Ez a vakcina jó, a gyártója 16 éve szállít influenza elleni oltóanyagot a lakosságnak kiváló minőségben, pontosan.

  - Rendben, de ha ez az akadálya, hogy a lakosság bizalmát az állam elnyerje, akkor miért ne lehetne megosztani ezt az információt?
  - Magam sem ismerem a cég tulajdonosi hátterét, de ez nem is a tisztifőorvos dolga. Az ÁNTSZ-nek nincs szerződéses kapcsolata a céggel.

  - Éppen ön mondta korábban, hogy e cég ezt az oltóanyagot szinte hadiüzemként állítja elő, nemzetbiztonsági felügyelet alatt. Ha ez így van, akkor még nehezebb indokolni az információs űrt, hiszen aligha van még egy ország, amely egy feladatot egy offshore konstrukcióban működő, ellenőrizhetetlen hátterű cégre bíz.
  - Hogy ellenőrizhetetlen vagy sem, azt a nemzetbiztonsági hivataltól kell megkérdezni, és nem tőlem. Ha a gyártó a nemzetbiztonsági hivatalnak jó, akkor nekem nincs okom, megkérdőjelezni a megbízhatóságát. (...)
  http://nol.hu/belfold/a_tisztifoorvos_az_influenzarol__a_guta_ut_meg_a_sok_hulyesegtol

  További érdekességek:
  http://vastagbor.blog.hu/2009/11/04/kave_vagy_vakcina_tokmindegy_ki_gyartja

  http://vastagbor.blog.hu/2009/08/11/ciprusi_offshore_cegtol_veszi_az_oltoanyagot”
 • 2. babocska 2009. november 30. 09:17
  „Nagy buli van ebben a vakcinában,valakik ebből szépen nyernek.Az meg,hogy kinek mi lesz a mellékhatása azt még senki sem tudj.Itt volt a madárinfulenza is,csak nem irtott ki bennünket,csak beharangozták.”
 • 1. achilleus 2009. november 30. 07:38
  „Játszanak az "elvtársak" az emberek életével, de hát nagy a tét, forintmilliárdok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden ötödik magyar depresszióssá válhat

Minden ötödik magyar depresszióssá válhat, és bár a betegség kezelésére tízmilliárdokat költ az állam, így is csak a rászorultak fele kap segítséget. Tovább olvasom