Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

PSZÁF: egymilliárd hiányzik a MÁV Biztosító pénztárából

Egymilliárd forint hiányzik a MÁV Biztosító pénztárából a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint.
Ezért keddtől nem lehet náluk új kötelező biztosítást kötni. A társaságnak valamivel több mint 100 ezer ügyfele van, a probléma azonban az összes autóst érintheti. Ha ugyanis tovább romlik a biztosító pénzügyi helyzete, akkor azokat a károkat sem tudja majd kifizetni, amiket jelenlegi ügyfelei okoztak.

Csak több órás sorban állás után lehetett bejutni a MÁV Biztosító ügyfélszolgálatához. Ráadásul az ügyfelek csak brókerekkel tudnak tárgyalni, mert a cég nem alkalmaz üzletkötőket, hanem brókercégekkel dolgozik - értesült az RTL Híradója.

Kiss Bálint, a MÁV Biztosító Egyesület elnöke nem tudta megmondani, hogy a pénzügyi felügyelet határozata ellenére kötnek-e újabb kötelező biztosításokat. Továbbra is állítja viszont, hogy nincs anyagi gondjuk.

Ha egy biztosítónak nincs elég tartaléka, akkor nem biztos, hogy tud fizetni, vagyis a kárt elszenvedő autós futhat a pénze után. A biztosítót felszámolhatják, és abból fizetik a károkat. Ez viszont a csődeljárás és az egyéb papírmunkák miatt sokáig tarthat. Kocsis Kálmán, a MABISZ kárfőnöke az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy több hónapba is beletelhet, mire megtörténnek az első kifizetések.

A pénzügyi felügyelet április közepéig adott haladékot a MÁV Biztosítónak, ha addig nem rendezi a pénzügyeit, az ügyfeleit át kell adnia egy másik biztosítónak.

A MÁV Zrt.-nek nincs köze a MÁV Általános Biztosító Egyesülethez - olvasható az állami vasúttársaság kedd esti közleményében. 2006 óta sem tagsági, sem gazdasági kapcsolatban nincsenek a szervezettel. A jogszerűtlen névhasználat megszüntetésére már megtette a jogi lépéseket a MÁV Zrt., jelenleg bíróság előtt van az ügy.

Olvasóink írták

 • 4. matriné 2008. április 09. 22:17
  „Sokat nem érdekel, hisz bár mennyire is "összetett" mindig is a szegényebb embercsoportokkal fizettetik meg a gazdagok kárát! A szegényeket hülyére veszik ebben az országban! Itt annak van igaza akinek van pénze és ez eredetét senki sem vizsgálhatja!
  Mi lenne ha az ingatlan biztositás is m3-re és nem értékszerint vetnék ki kötelezően a biztosítást? Akkor majd vernék a nyálukat a palota tulajdonosok, ha csak annyi díjat kapnának mint a rozoga épitmény után m2, vagy lég m3. re számitva?”
 • 3. Mámor 2008. április 09. 16:17
  „Szerintem jobban nézz utánna, mert nincs igazad!
  Elég öszetett szempontrendszer alapján állapítják meg a biztosítást...”
 • 2. Mámor 2008. április 09. 16:16
  „Szerintem jobban nézz utánna, mert nincs igazad!
  Elég öszetett szempontrendszer alapján állapítják meg a biztosítást...”
 • 1. matriné 2008. április 09. 11:14
  „Alakítsák át a biztosítási rendszert, értékszerint! A gépjárművek értéke szerint vessék ki a biztosítási díjakat, akkor az értékük szerint kapják a kártérítést is a károsúltak! Erre épitsenek a biztosítók és ne arra, hogy a méregdrága autókat az olcsó autók biztosítási díjaikból fedezzék! Mert ugye a biztosítási díj az most csaknem annyi a 100 e-Foriuntot érő autónak mint a 30.-milliósnak mivel cm3 után szabják meg. Ez nevetséges és igazságtalan!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerték tettüket a kisgyermeket gázoló autósra támadók

Beismerő vallomást tett az a három ember, akik rátámadtak egy autósra és utasára a… Tovább olvasom