Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Pusztított a vihar Bogács környékén

Villanyoszlopokat döntött, házakat rongált meg és fákat csavart ki a vihar Bogács környékén.
16.30: Az egyik bogácsi könnyűszerkezetes házat a föld színével tette egyelővé a vihar. A helyszínen tartózkodó kollegánk szerint a házat az oldalára döntötte a vihar, csupán a betonalap marad meg, azon néhány bútor tátong. Ennek a háznak a lakója az egyik (súlyos) sérült, rajta kívül még egy könnyebben sebesült helyi lakosról tudunk.

15.57: Rétközi Ferenc a B.-A.-Z. megyei Katasztrófavédelmi Igazatóság vezetője elmondta, hogy körülbelül 50 főnek kell az éjszakát máshol tölteniük. Akik nem tudnak ismerősöknél, rokonoknál aludni azokat az iskolában tudják elhelyezni. Előzetes becslések 100-150 ház sérült meg a viharban. Ezúttal a szél volt a pusztító, és csak a falu közepéig pusztított az ott található benzinkút után már nem tarolt.

14.49: Gyakorlatilag bevonult a bogácsi főutcára az orkán, a háztetőket az út mentén sorra megbontotta, az egyik oldalon felkapta és a másik oldalra repítette át. Rengeteg rendőr tartózkodik a helyszínen. A károk helyreállítása érdekében emelődarukakat is a főutcára hoztak.

13.31: A Bogácson megsérült és kórházba szállított nő a vihar következményeként szenvedett súlyos sérülést, miután ráborult egy szekrény.

13.27: A polgármester szerint orkán támadt Bogácsra

Járhatatlanná vált a Mezőkövesd és Bogács közötti út, ugyanis hétfőn dél körül szélvihar tombolt a térségben közölte Verhóczki Sándor, Bogács polgármestere. A felhőszakadás jéggel és szélviharral párosult – közölte a településvezető, majd hozzátette: Ez már orkán, vagy hurrikán volt. A családi házakban bekövetkezett károkról még nem tudok pontos adatokat mondani, most folyik az útszakaszon a műszaki mentés, aztán felmérjük a házak tetőszerkezeteinek károsodását is.

13.03: Az ítéletídőben az első becslések szerint legalább 50 épület sérült meg Bogácson - tudtuk meg Rétközi Ferenc ezredestől, a B.-A.-Z. megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől.

A vihar idején egy nőt is elszálítottak a mentők, azt egyelőre nem tudni, hogy a vihar során sérült-e meg vagy más jellegű betegség következtében. Vannak még megközelíthetetlen területek, amelyeket a kidőlt fák torlaszolnak el.

12.41: Járhatatlanná vált a Mezőkövesd és Bogács közötti út hétfőn délben, mert a vihar több villanyoszlopot is kidöntött - közölte Egyedné Novodomszki Éva, a B-A-Z Megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A kidőlt villanyoszlopok több házat is megrongáltak. Az érintett útszakaszt lezárta a rendőrség. A katasztrófavédelem ügyeletén elmondták: több házat is megrongálódott, fák dőltek ki Bogács térségében a viharban, pontos számadatokat egyelőre azonban még ők sem tudtak mondani.

Olvasóink írták

  • 1. Papp Dávid 2008. július 16. 12:23
    „mi is láttuk Bogácson a nagy vihart el mentünk Tard felé és a szőlőket elpusztította a vihar a fákat ki dőtötte a cserepek szanastét voltak a háztetejét át vitte a szomszédba az emberek már a fele pakolt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egész országban véget ért a vasutassztrájk

Sikeresnek, de eredménytelennek értékelte a hétfői sztrájkot délutáni sajtótájékoztatóján Gaskó… Tovább olvasom