Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ráborult a busz a kis Noelre

Óriási robajra kapták fel a fejüket tegnap délben a budapesti Előpatak utca lakói. Mindenki a háza elé rohant, ahol szörnyű látvány fogadta őket: egy oldalára borult mikrobusz feküdt a járdán. A járműből 11 jajveszékelő gyerek hangja hallatszott.
– A kocsikhoz rohantam, többen próbáltuk kiemelni a kicsiket. Hóval kenegettük az arcukat, hogy eszméletüknél tartsuk őket, amikor megláttuk, a mikrobusz alá beszorult az egyikük – idézte fel asokkoló pillanatokat Kátai Gáborné (61).

A mikrobusz alatt Noel (6) feküdt, akinek a kocsi pont a fejére esett. A kocsi alatt rekedt kisfiú kimentésében a balesetet okozó terepjáró sofőrje is segített. Először egy emelővel tolta a magasba a mikrobuszt, hogy ne nyomja agyon a gyereket, majd húszpercnyi próbálkozás után végül kivette a kicsit a busz alól. A kisfiút a helyszínen újra kellett éleszteni. A mentők azért is megfeszítetten küzdöttek, hogy be tudják szállítani a Heim Pál kórházba. Noel súlyos koponysérülést szenvedett. A balesetben megsérült R. Hunor is.

A kisbusz alá esett Noelt tűzoltók emelték a hordágyra, majd átadták a mentőknek. A gyerek 20 percig feküdt a busz alatt
A kisbusz alá esett Noelt tűzoltók emelték a hordágyra, majd átadták a mentőknek. A kisfiú 20 percig feküdt a busz alatt

– A kisfiam sokkot kapott. Még nem tudtunk vele beszélni. Örülünk, hogy nem lett nagyobb baja – mondta megkönynyebbülten Hunor anyukája a János kórházban. A kicsik a Normafánál tartott síoktatásról mentek vissza az óvodába, amikor a baleset történt. A terepjárós nem tartotta be a jobbkéz-szabályt, és belerohant a kisbusz hátuljába.

– Csak annyira emlékszem,hogy elkezd pörögni a jármű, majd síró gyerekek hangjára ocsúdtam. A legtöbb csöppség feje vérzett, nagyon féltek és sírtak – mondta a vétlen mikrobusz sofőrje, Polgár József. A BRFK vizsgálja a baleset körülményeit. Arra a kérdésre keresik a választ, amire a terepjáró sofőrje órákkal a csattanás után sem tudott válaszolni még magának sem: hogy nem vette észre az érkező kisbuszt? Csak azt mormolta: hogy fordulhatott ez elő?

Hajnalig műtötték az életveszélyesen sérült óvodást

Hajnali öt óráig műtötték a szerdai, XI. kerületi balesetben életveszélyesen megsérült óvodás kisfiút a Heim Pál kórházban. A gyermek életben van - hangzott el az RTL csütörtök reggeli híradójában. A kórházban később már azt közölték, hogy a szülők kérésére további felvilágosítást nem adnak a kisgyermekről.

Olvasóink írták

 • 4. Lutetia 2008. november 27. 10:39
  „Igazad van, efje, de amit írsz, eggyel több ok arra, hogy az ember lassítson a kereszteződésben. Biciklistaként sokszor mérgelődök magamban, hogy mit "tököl" az az autós az egyenrangú kereszteződésben, mikor neki van elsőbbsége, de igazából azt gondolom, inkább tétovázzon a kereszteződésben, mintsem gondolkodás nélkül belehajtson, csak azért, mert nincs kitéve tábla.
  Mellesleg ez a baleset a hírek szerint 30 km-es övezetben történt. Büntessék meg keményen azt, aki nem tartja be a szabályokat.”
 • 3. Horton 2008. november 27. 10:04
  „Teljes szívemből kívánom, hogy Noel a lehető leghamarabb épüljön fel ......
  Neki is van őrangyala, aki vigyáz rá, és biztosan a karácsonyt már otthon töltheti.
  Kicsi Noel !
  Küzdj, mert elötted egy hosszú élet....
  Nem te vagy az első, és nem is az utolsó, aki egy ilyen baleset után lábra állt.”
 • 2. efje 2008. november 27. 10:04
  „A jobbkéz-szabály nem más mint spórolás a közlekedési táblákkal. Csak azt felejtik el a KRESZ alkotok hogy a járművezetőnek sokszor pillanatok alatt kell felmerni a táblával nem jelzett kereszteződés szabályait. Nem kell ahhoz ittasnak lenni hogy rosszul döntsön valaki. Sokszor megtévesztő az utak fizikai szélessége, az előző útkereszteződések szabálya, főleg egy ismeretlen helyen ahol mindenfele információs táblákat látni aminek az elolvasásara nincs elég idő. Aki sokat vezet tudja miről beszelek.”
 • 1. gróf 2008. november 27. 09:29
  „Újszegeden a sportcsarnoknál látom, hogy az úszósuli kisbuszai rengeteg ovist hordanak...az is látszik, hogy 2x annyi gyerek szál le a buszról mint amennyi ülés van, gyerekülést nem látni, szerintem öv sincs.

  Ugye az óvónénik nem orosz ruletteznek a kicsikkel...és az úszósulinak is előbbre való a biztonság mint a haszon????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áruházi lopásban a magyarok a másodikok

Áruházi lopásban a csehek vezetik az európai toplistát - ez derül ki a British Centre for Retail… Tovább olvasom