Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Rabosítják a mozgássérült kártyával jogtalan pakolókat

Előállítás után ujjlenyomatot vesznek és fényképet készítenek a rendőrök azokról az autósokról, akik jogtalanul használják a mozgássérült kártyát Miskolcon.
Azokat is beviszik rabosítani, akik valamely családtagjuk mozgássérült kártyájával parkolnak - jogtalanul. Vagyis úgy parkolnak a kártyával, hogy akinek a nevére szól az nincs az autóban. Közokirat hamisítás miatt indítanak ellenük eljárást. Úgy tudjuk, csaknem 60 autóst állítottak már elő emiatt a rendőrök. A mozgássérült kártyával való visszaélések visszaszorítása érdekében nemrégiben indított akciót a Miskolci Rendőrkapitányság.

A parkolókban civil ruhások figyelik a mozgássérült kártyás autókat. Mindeközben a járőrök a közelben várakoznak. Az utóbbi néhány hétben a Független Hírügynökség információi szerint csaknem 60 autóst állítottak elő a rendőrök jogtalan parkolásért. Voltak, akik hamis kártyával parkoltak, a legtöbben azonban rokonuk nevére kiállítottal.

Boschánszky Iván ügyvédnek több ügyfelét is bevitték már jogtalan parkolás miatt a rendőrségre. Szerinte túlzott az ilyen esetekben az előállítás. - Amennyiben a helyszínen az elkövető személyi azonosságát kétséget kizáróan meg lehet állapítani, illetve nem szegül ellen a rendőri intézkedésnek ez esetben később is sor kerülhet az ő kihallgatására - nyilatkozta az Független Hírügynökségnek Boschánszky Iván ügyvéd.

Rabosítják a mozgássérült kártyával jogtalan pakolókat Miskolcon.
Rabosítják a mozgássérült kártyával jogtalan pakolókat Miskolcon.

A rendőrök viszont azt mondják: tettenérés esetén - a jogszabályok alapján - lehetőségük van előállítani az autóst. Maludi Mihály, az akció vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: Az előállítás jogszerű és nagyon jó arra, hogy a gyanúsítottakat és az esetleges tanukat kihallgassák, és minden körülményt megvizsgáljanak. Utólag ugyanis sokszor az autós és a kártya tulajdonosa közösen találnak ki alibit. Ezért nehéz rábizonyítani az autósra a jogtalan használatot, a közokirat hamisítást.

Ezt unta meg a rendőrség és ezért állítják elő azonnal a mozgássérült kártyával jogtalanul parkoló autósokat. Az előállítottakat a rendőrségen rabosítják is. Vagyis mindenkiről fényképet készítenek és ujjlenyomatot vesznek.

Olvasóink írták

 • 19. értetlen 2008. július 18. 01:02
  „Mozgássérült kártyával mit pakolnak jogtalanul?? Csak a címig jutottam, de nem is olvasom tovább.”
 • 18. web 2008. július 17. 23:09
  „A 15.muss hozzászóló bizonyára inteligenciája tetőfokára hágott,
  egyébként az effélék szóra sem érdemesek.Ki mint él úgy itél.-Jó téma ugye,de ha holnap átgurul rajta egy autó ki lesz a nyomorék?”
 • 17. SP 2008. július 17. 23:01
  „13. hozzászólás bravo1 2008.07.17 22:33
  Proli vagyok, tömegközlekedem. A buszon a gyerekeknek és öregeknek kijelölt helyekre is leülnek az utasok. Az is lehet, hogy én is leültem néhányszor, nehogy összetapossanak a leszálló utasok. A rabositást a buszvezetőnél lerendezhetjük gyorsított eljárással? Csecsemö korban kéne mindenkit rabositani, most egyszerübb lenne a helyzet, késöbb mikrocsip elektromos sokkolóval kombinálva és alkalmanként láncra vere.
  Viszont ülem már verolexben és utazam benne vagy 200km-t. Az az igazi rokikocsi.”
 • 16. Autó 2008. július 17. 22:57
  „Jogos,(bár ezt nem irja a rendelet sehol sem)ha minden rendelet ellen vétőket rabositanak de én még nem láttam olyan autóst akit azért rabositottak volna mert elfoglalta a mozgáskorlátozottak parkolóhelyét arra jogosult kártya nélkül.Vagy a Csongrádi sgt 66/b előtt lévő kanyarban parkolókat.Igaz a tiltó tábla ellenére teszik mindezt. Azért megkockáztatnám a kérdést,utkereszteződéstől ? méterrel szabad megállni,tartósan várakozni,parkolni?Ugyanúgy a Rókusi Postával szemben is ugyanez a helyzet,kanyarban(a játszó tér mellett) parkolnak hős autósaink.A parkolók viszont üresek!!!Igazán járhatna gyakrabban mindkét irányban ´pókos autó!”
 • 15. muss 2008. július 17. 22:56
  „Én még csákányt is beleállítanék a hátába, hogy örökké nyomorék legyen és kiérdemelje a rokikártyát!
  Kedves "s z e g e d i"! Te is rokikártyázol??”
 • 14. s z e g e d i 2008. július 17. 22:36
  „A 6. hozzászólónak ajánlom tegye azt amit leirt és utána kérjen azoktól az ismerőseiktől segitséget ha bajban lesz.Szokták mondani isten nem bottal ver,...”
 • 13. bravo1 2008. július 17. 22:33
  „Mi van SP te is rokikocsiban utazol?”
 • 12. SP 2008. július 17. 21:54
  „Gvantanamo. Ez olyan aránytalan büntetés, minthogy párszázforintos parkolójegy miatt lefoglalnak egy autót. Következik az inkvizició. Ha így haladunk lesz nyilvános keresztrefeszítés is. Kerékbe törés. Nyelv kitépés. A személyi szám mégiscsak kell, pedig volt hogy tilos volt elkérni.
  Kerékbilincs és spanyolcsizma kombináció. Felnégyelest, azt még nem találták alkotmányosnak, de a korábbi sikerek alapján várhatóan azt is bevezetik.”
 • 11. túl szép, hogy igaz legyen 2008. július 17. 21:14
  „minden városban így kellene eljárni a rendőröknek! (páran lebuknának a másik városában)”
 • 10. hejha 2008. július 17. 20:57
  „Ejha, elég felírni a nevét a többi adat úgyis az őrsön van már régóta:-D”
 • 9. ejha 2008. július 17. 20:54
  „150kg -os kancigányt is előállítani ám!!!”
 • 8. TAS 2008. július 17. 20:43
  „Tisztelt Rendőrség! Az igazság bizonyára nem népszerű, de tiszteletreméltó! Legjobban az igazságtalanság fáj, és dühít!
  Az igazságos szigorúság kellemetlen néha, de megnyugtató a társadalom közérzetének!”
 • 7. Na 2008. július 17. 20:36
  „Na kíváncsi vagyok én, hány huszonmilliós autó gazdáját vinnék itt be, mintahogy elszállítani se láttam még ilyen autót.”
 • 6. samu 2008. július 17. 20:20
  „Qrvaannyát a sok "nyomoréknak" !
  Azt hittem ez már örökre így marad, mint annak idején a szocializmus.
  Hány szemét ismerősöm van akik használják!
  És még csak le sem köphetem őket.”
 • 5. egy a 2 millió adófizetőből 2008. július 17. 20:01
  „Aztán talán lehetne folytatni az "ál-rokkantnyugdíjas" milliomosokkal! Hajrá APEH!”
 • 4. kötekedő 2008. július 17. 19:43
  „Hurrá!
  Végre valami okosság is Rendőréktől.
  Csók a családnak!”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. július 17. 19:41
  „Az a pár óra szarakodás majd elveszi a kedvét. Aki nem képes 3-4 tank árából éves parkolójegyet venni, az járjon is így.”
 • 2. Horst Tappert 2008. július 17. 19:37
  „Helyes, ha ez kell a buta magyarnak hát ez kell; a szép szóból úgy sem ért ez a "nobel dijban tapicskoló" agyhalott nép, sarcot rá még majd megjön az esze(?) ...:-D”
 • 1. zimezum 2008. július 17. 19:33
  „csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétkiállítás az élhető jövőről

"Egy elragadó világ címmel"szemétdomborzati térkép-kiállítás nyílik csütörtökön este a budapesti… Tovább olvasom