Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Rabosították a Jobbik miskolci frakcióvezetőjét

Gyanúsítottként hallgatta meg a rendőrség kedden Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetőjét.
Gyanúsítottként hallgatták meg kedden Szegedi Mártont, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci elnök-frakcióvezetőjét a miskolci rendőrkapitányságon, majd rabosították- erről maga Szegedi Márton számolt be.

A Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője úgy fogalmazott: az ok szerinte a "szokásos", azaz "a hatalom szerint a Jobbik politikusa alaptalanul gondolja a város volt szocialista polgármesteréről, hogy megkárosította a miskolciakat".

A rendőrség elhagyása után Szegedi Márton az MTI-nek azt mondta: rendkívül felháborítónak és megalázónak tartja ezt a helyzetet, azt hogy "a megszűnés szélén álló szocialista párt és pártkatonái a magyar jogrendszer hézagait kihasználva ilyen módon próbálják politikai ellenfeleiket ellehetetleníteni, illetve valós mondanivaló híján sajtófelülethez jutni".

Szegedi Márton közölte: az eljárást Káli Sándor - Miskolc korábbi polgármestere (MSZP) - kezdeményezte, amiért ő egy tavaly szeptemberi jobbikos választási kiadványban "összefüggésbe hozta személyét azokkal az adatokkal alátámasztott visszaélésekkel, amelyeket az elmúlt nyolc évben a szocialista városvezetés követett el a borsodi megyeszékhely adófizetőinek a kárára" - fejtette ki álláspontját a pártvezető.

Azt mondta, akkor - a Jobbik győzelme esetén - kilátásba helyezte az MSZP-s politikusok, köztük Káli Sándor elszámoltatását is.

A kihallgatás után a miskolci rendőrkapitányság munkatársai rabosították Szegedi Mártont, majd hazaengedték.

Az ügy kapcsán Szegedi Márton védőügyvédje elmondta, még kedden beadvánnyal fordulnak a nyomozóhatósághoz tekintettel arra, hogy meglátásuk szerint az elnök-frakcióvezető semmilyen jogszabályt nem sértett meg.

Szegedi Márton emlékeztetett arra, hogy az említett kampányidőszakban már "élvezhette a rendőrség +vendégszeretetét+, amiért eltávolított egy Jobbik plakátra jogtalanul kihelyezett szocialista transzparenst", akkor a bíróság jogsértés hiányában felmentette.

A Jobbik miskolci vezetője - a rabosítást követően - az ügyben sajtóközleményt is kiadott. Ebben azt írja: "miközben a Fidesz a +szélsőjobboldali árnyékokat+ kergeti, addig az ország és Miskolc megnyomorítói nemhogy a vádlottak padján nem ülnek, de a Fidesztől mit sem zavartatva vonhatnak eljárás alá, s mocskolhatnak be minket, rendpárti politikusokat, akik nem hajlandóak csatlakozni a Fidesz-MSZP korrupcióban gyökerező nagykoalíciójához".

A sajtóközleményben a pártvezető annak a véleményének adott hangot, hogy a jobbikosok "nem illenek bele az elmúlt húsz év mutyi-rendszerébe", ezért napi szinten vonják őket jogi eljárás alá immár számos bírósági döntés birtokában alaptalanul, miközben "az egykori és jelenlegi kormánypártok politikusai kivétel nélkül megtagadják egymás mentelmi jogának felfüggesztését. Így hiúsulhat meg a miskolci szocialisták első emberének felelősségre vonása is" - írta Szegedi Márton a közleményben.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek megerősítette, hogy a miskolci rendőrkapitányságon - egy becsületsértési ügyben - valóban gyanúsítottként hallgatták meg az érintett személyt. A szóvivő az ügyben további részleteket nem kívánt közölni.

Olvasóink írták

  • 1. Együgyű 2011. július 27. 08:37
    „,,Rabosították a Jobbik miskolci frakcióvezetőjét." Engem meg csórósitottak!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdától több lesz a napsütés, de még vár ránk eső a héten

Az elmúlt napokhoz képest szerdától naposabb lesz az idő, de csütörtöktől több helyen várható eső… Tovább olvasom