Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Rácsot szerelt a fecskefészek elé, éhhalálra ítélte a fiókákat

Egy tiszaújvárosi áruháznál telepedtek meg a fecskék. Valaki rácsot szerelt a fészek elé, amíg a szülők nem voltak ott - nem tudták többé etetni a fiókákat.
Májusban írtunk egy felháborító és gusztustalan győri bűncselekményről: ismeretlenek purhabot nyomtak a védett gyurgyalagok fészkeibe, két madár megfulladt a betömött üregben. Hétfőn a tiszaújvárosi volt Sajó Áruház egyik beugrójában fészkelő fecskék otthona elé szerelt valaki rácsot - akkor, amikor a szülők nem, csak a fiókák voltak a fészekben, írta meg az nlcafé. A fecskeszülők nem tudták etetni a fiókáikat: a rács felszerelője éhhalálra ítélte volna a kisfecskéket, ha nem segítenek rajtuk.
 

Szerencsére kedden a polgármesteri hivatal munkatársai elkezdték leszerelni a rácsokat, és hívták a Mályi Madármentő Állomást is. A madármentők videót készítettek az eseményekről, amelyben elmondták, hogy a fecskeszülők lényegében lemondtak a fiókákról, amelyeket nem tudtak táplálni. A kisfecskéket a Madármentő vette magához.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél méter címmel indul kampány a kerékpárosok védelmében

Másfél méter címmel indul kampány a kerékpárosok védelmében
Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője ismertette: az idei versenyen több kerékpáros csapat mezén is rajta lesz a Másfél méter! logója. Tovább olvasom