Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Rákóczi Kálmánné Edit

Kategória: általános iskolai tanító

Név: Rákóczi Kálmánné Edit
Arany János Általános Iskola, Győr

Jelölők: Horváth Kálmánné
IndoklásVidéki nagymamaként minden találkozás alkalmával ámulatba ejt kisunokám: Horváth Imola. Segítő és tevékeny változásai mind-mind Edit néninek köszönhető. Ő: Rákóczi Kálmánné Edit néni, az Arany János Általános Iskola IV/B. osztályfőnöke. Arra kértem unokám: „szavakkal mutasd be őt, de olyan részletesen, ha szembe jön velem az iskola folyosóján, azonnal tudja, ő az!" Tízéves gyermekként, a maga egyszerűségével így kezdte: átlagos alkatú, nem hivalkodó külsejű. Mosolygós, barátságos, udvarias. Nyugodt, bölcs és okos. Kreatív, optimista. Csodálatos zenei tehetsége van. Igazságos, gyermekszerető. Nagyon szereti a diákokat: a jókat, az izgő-mozgókat. Teljes szívvel áll a gyengébb képességű gyerekek mellé, akik megszenvednek a tudásért vívott harcban. Gyönyörködik a szép füzetekben, és lázasan formázza az esetlenre sikerült betűket. Fáradhatatlan és lelkes, rengeteg energia feszül benne.

A tanulókba észrevétlenül beleplántálja a zene iránti szeretetet. A kirándulásokon imádnivaló. Féltő, óvó tekintete mindehova elkíséri a kóborgó és kíváncsi gyerekeket. Példabeszédei: erkölcsös, vallásos tudásra, mások segítségére irányulnak. Minden nap úgy köszön el tőlünk: Tiszteljétek szüleiteket, testvéreiteket, társaitokat, az időseket! A buszon legyetek udvariasak és előzékenyek! Viselkedjetek okosan és emberhez méltóan, hisz holnap új napra ébredünk, melyben nektek is fontos helyetek van. Egy napon az iskola kapujában összetalálkoztam vele. Rögtön felismertem. A hangoskodók gyűrűjében csendesen lépkedett, példát mutatva, hogy cseppet sem bánja, ha harsogó világunkban nem ő a sztár.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatárföldön Rába-futóművel

– Az idei évre kedvezőek a kilátásaink az egykori Szovjetunió utódállamaiban, ahol három év alatt a négyszeresével tudtuk növelni eladásainkat – fogalmazott a Kisalföldnek adott interjújában Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság elnök-vezérigazgatója. Minőség szempontjából eltűntek a különbségek kelet és nyugat között. Tovább olvasom