Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Rálőttek egy rendőrre Pécsett

Rálőttek egy rendőrre vasárnap egy műanyag gömblövedékeket kilövő úgynevezett airsoft pisztollyal Pécsett.
Az ügyben eljáró Baranya Megyei Főügyészségnél hétfőn későbbre ígértek az MTI-nek tájékoztatást az esetről. A zsaruk.hu információi a járőr éppen egy haditechnikai bemutató miatt irányította a forgalmat Pécsett, amikor az egyik elhaladó autóból leadták rá a lövést. A tettesek úgynevezett airsoft pisztolyt használtak, amely ránézésre megszólalásig hasonlít a valódi fegyverekhez, s 6-8 milliméter átmérőjű műanyag gömböket lő ki.

A tettest Pécstől 15 kilométerre, Mánfán fogták el. A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőr megsérült-e. Barabás Béla, az első pécsi haditechnikai bemutató, a Hatejamo sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: megdöbbenéssel értesültek az esetről. "Sajnáljuk, hogy éppen a mi rendezvényünk közelében történt. Az esemény szervezői minden biztonsági intézkedést megtettek, de arra nincs ráhatásuk, hogy a bemutató kapuin kívül mi történik" - tette hozzá.

Az airsoft szó egy - 6 vagy 8 milliméter átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló - gömblövedéket kilövő, "alacsony" energiájú légfegyverekkel játszott hobbisport gyűjtőneve. Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.

Olvasóink írták

 • 5. gróf 2010. szeptember 13. 19:59
  „4. hozzászólás deszkás 2010.09.13. 15:38

  Igazából nem számít lőfegyvernek...7,5 joule alatti a ...energiája. Engedély sem kell hozzá, de csak szétszedve, csomagolva szállítható.
  Fegyvernek meg az nevezhető jogilag ami emberi élet kioltására alkalmas, nem az ami úgy néz ki.
  Széklábbal támadok az fegyver, a marcipán kalasnyikov az nem fegyver. Az arányosság elve viszont a széklábast sem engedi lelőni a rendőrnek, de rablásnál már számít a marcipán fegyver is (fegyvernek látszó tárgy)...bonyolult ez.

  Így tudom, de nem biztos, hogy így van!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. deszkás 2010. szeptember 13. 15:38
  „GRÓF! Ebben tévedsz szerintem. Majd az ügyész inditványára vagy annak mellőzésére a biró itéli meg. Ha az hasonlit akkor bármiből is készült(szappanból,kenyérből,fából) fegyvernek minősül.Lehet az felfüggesztett.”
 • 3. gróf 2010. szeptember 13. 14:19
  „2. hozzászólás jozko 2010.09.13. 14:14

  Nagyon rá..... volna szegény...mármint a rendőr.
  Ugye neki hivatalból nem lehet megijedni és összekeverni egy játékpisztolyt az igazival?”
 • 2. jozko 2010. szeptember 13. 14:14
  „Esetleg egy svájci?

  Meglepődött volna, ha mondjuk a megtámadott rendőr előkapja a PA-63-at és egy kilencmilliméteressl "egyenlíti ki" a számlát: garantáltan gyors biológiai lebomlást okoz!”
 • 1. gróf 2010. szeptember 13. 14:02
  „Úúúú, biztos kap 1 év felfüggesztettet...illetve miért kapna, játékpisztoly volt, sérülés nem történt...majdnem mint egy vízi pisztoly :D
  Ügyvéd kérdése a megítélés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkét drogost fogtak el egy házibulin

Huszonkét drogfogyasztó fiatalt állított elő a rendőrség egy házibuliból Pécsen szombaton - közölte… Tovább olvasom