Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Régiónkban a legtöbb a biztosítás

Nyugat-Dunántúlon kötnek a legtöbben biztosítást hazánkban – derül ki egy friss felmérésből. A toplistát az ingatlanbiztosítás vezeti, a magán-betegbiztosítás viszont a sor végén kullog.
A magyarországi régiók között messze Nyugat-Dunántúlon a legmagasabb, 92,2 százalék a biztosítással rendelkezők aránya, a minket követő Észak-Magyarországon 85,6, Közép-Dunántúlon 84,4 százalék az arány, közli a GfK Hungária legújabb kutatásából. Ez egybevág a vállalat néhány hete elkészült vásárlóerő-felmérésével, mely szerint megyénk a főváros után a legmódosabb vidék, igaz, még így is alaposan le vagyunk maradva a nyugati világtól: bár egyre fejlődik biztosítási kultúránk, hazánkban 170 euró körül van az egy főre jutó biztosítási költés, az EU korábbi tagállamainak átlaga meghaladja a 2000 eurót.
Ez a tizenkétszeres(!) lemaradás messze (mintegy háromszor) több, mint az életszínvonalban vagy a társadalmi termelésben fennálló különbség.
Bognár Péter, az Allianz Hungária Biztosító Zrt. Nyugat-dunántúli Igazgatóságának sajtóreferense szerint mind többet tudunk a biztosítók szolgáltatásairól, de az ajánlatok sűrűjében könnyű elveszni.
– Az ügyfelek egyre tudatosabbak, összehasonlítást tesznek, hol mit kapnak a pénzükért. A választásban az árak mellett egyre többet nyom a latban a szolgáltatás és az ügyfélkiszolgálás minősége. Aki csalódik a biztosítójában, ma már odébbállhat tíz másik társasághoz, így a versenyt előbb vagy utóbb a megbízhatóság dönti el – mondja a szakember, hozzátéve, hogy hiába vagyunk tájékozottabbak, a biztosítási és banki szektor összefonódása olyan hatalmas kínálatot és összetett termékeket hozott magával, amely útmutatást igényel pénzügyileg képzett tanácsadóktól, akik egy kézből tudnak biztosítási, befektetési, megtakarítási és hitelajánlattal is szolgálni.
A legtöbben (még mindig) ingatlanbiztosítást kötnek; a biztosítással rendelkezők 61 százaléka védi otthonát, ezt a kötelező felelősségbiztosítás (KGFB) követi 44 százalékkal. Úgy tűnik, anyagi értékeinkre jobban figyelünk, mint az elvileg legértékesebb egészségünkre, a magán-baleset- és egészségbiztosítás ugyanis a sor végén kullog 4, illetve 2 százalékkal.
A „két legyet egy csapásra” gyakorlat tért hódít a biztosítóknál is: ha már életbiztosítás, spóroljunk is vele, gondolhatják az ügyfelek, akik Bognár Péter tájékoztatása szerint az Allianz klasszikus életbiztosításainál 60%-kal többen kötöttek megtakarítási célú, vagy megtakarítási elemet is tartalmazó szerződést a vállalatnál. Legalább ilyen népszerűek az úgynevezett unit-linked típusú befektetési biztosítások, ezek a hagyományos életbiztosítási védelmen túl jó megtérülést hozó, rugalmas megtakarítási lehetőséget kínálnak, s moduláris elemeiből akár életre szóló programok állíthatók össze, kinek-kinek pénzügyi igényei szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mire köt(ött) biztosítást?

Tovább olvasom