Soha ennyien nem vettek még részt a békéscsabai kolbászkészítő versenyen, mint idén. 360 csapat gyúrta a húst a városi sportcsarnokban és a mellette felállított 2800 négyzetméteres sátorban hétfő délelőtt.
Összesen csaknem 4 tonnányi kolbász készült el, 12 órakor ér véget a verseny - tudta meg a Független Hírügynökség Ambrus Zoltántól, a Csabai Kolbászfesztivál igazgatójától. A kész kolbászokból levágnak egy fél méteres darabot, ezeket sorszámozzák, majd megsütik. Ezután a zsűri sorra megkóstolja mindet, és este 6 órakor eredményt hirdetnek. Ambrus Zoltán elmondta még, hogy nincsenes külön kategóriák. A zsűritagok nemcsak a kész kolbászt, hanem az egész munkafolyamatot értékelik. A verseny közben figyeltek például arra, hogyan szeletelték és fűszerezték a versenyzők a kolbásznakvalót.
hirdetés
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!
Lájkolom és követem a Delmagyar.hu-t
Megosztom a cikket a Facebookon
hirdetés
hirdetés
A címoldal témái

Pocsolyából ivott, szilvát evett: 4 nap után került elő az eltévedt vásárhelyi férfi - Rossz felé fordult, itt hibázott
Eltévedt és négy napra eltűnt a vásárhelyi Domján Lajos. A mártélyi horgászásból hazatérve a város határában rossz irányba fordult, és négy napig kóborolt a közelben. A rendőrség is kereste.