Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Rendbontás nélkül ért véget a tüntetés Miskolcon

Miskolc - Rendbontás nélkül ért véget vasárnap Miskolcon a város rendőrkapitánya, Pásztor Albert melletti szimpátiatüntetés.
A környéken rengeteg rendőr, a Városház téren körülbelül 2 és fél, háromezer ember jelent meg, köztük a Jobbik, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg tagjai. A szervezők azt hangsúlyozták: azért tüntetnek, hogy politikai nyomásra senkit ne lehessen eltávolítani posztjáról. Felhívták a résztvevők figyelmét, hogy a rendezvény civil szervezésű, politikai pártoktól mentes, kerüljék a szélsőséges megnyilvánulásokat. A résztvevők többször hangosan éltették a rendőrséget. A felszólalók között ott volt Szepessy Zsolt, Monok polgármestere, aki a magántulajdon védelme mellett szólt. Követelte, hogy vezessék be a magántulajdonnál is a zéró toleranciát és töröljék el a 20 ezer forintos szabálysértési határt.

Más felszólalók követelték Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány ügye miatt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter leváltását. A rendezvényt biztosító rendőrök számát nem lehetett pontosan tudni, annyi biztos, több tucat készenléti rendőr érkezett Budapestről, és a tömegben sok civil rendőrt is lehetett látni.
 
A táblák tanúsága szerint az ország minden részéről érkeztek a demonstrációra. A nyitóbeszédet tartó szervező elmondása szerint azért rendezték meg a történtek ellenére a szimpátiatüntetést, hogy politikai nyomással senkit se lehessen eltávolítani állásából. Felhívta a figyelmet arra: a tüntetés civil szervezésű, politikai pártoktól mentes, és kérte, hogy a résztvevők kerüljék a szélsőséges megnyilvánulásokat. A tüntetésen részt vesz Szepessy Zsolt, Monok polgármestere is.

Mint ismert, a miskolci rendőrkapitány mellett azért szerveztek szimpátiatüntetést, mert pénteken ideiglenesen leváltották egy sajtótájékoztatón elhangzott kijelentései miatt, amelyben származásuk szerint említette egyes bűncselekmények elkövetőit. A kapitányt, mivel a belső vizsgálat azt állapította meg, hogy nem történt jogsértés, egy országos főkapitányi figyelmeztetéssel visszahelyezték beosztásába.

Szepessy Zsolt szerint a vagyon elleni bűncselekményeknél is a zérótoleranciát kellene bevezetni, mint a közlekedésben. Szepessy Zsolt úgy véli: tűrhetetlen, hogy az elkövetőnek több joga van, mint annak, aki a saját tulajdonát védi. Szepessy Zsolt mondandóját azzal zárta, hogy "Nagy tapsot a rendőrségnek!" - írja a Borsod Online. A hírportál, amely élőben tudósított a tüntetésről.

A miskolci polgármester szerint nagyon súlyos a helyzet a városban
 
A miskolci polgármester szerint olyan súlyos a helyzet Miskolcon, hogy azonnali intézkedésekre van szükség a "romakérdésben". Káli Sándor szerint két fontos feladat van: a rend fenntartása, valamint az integráció felgyorsítása.

A miskolci polgármester azon a szimpátiatüntetésen jelent meg, amelyet a városi rendőrkapitány, Pásztor Albert mellett szerveztek. Káli Sándor nem szólalt fel, csak nézőként vett részt az eseményen. A Független Hírügynökségnek azt mondta: a "romakérdésben" olyan súlyos a helyzet, hogy azonnali intézkedésekre van szükség. Az egyik fontos feladat a rend és a biztonság fenntartása, a másik pedig az integrációs folyamatok felgyorsítása.

A polgármester szerint szükség van a rendőrség technikai eszközeinek megerősítésére, és a polgárőrség, valamint a városőrség finanszírozásának biztosítására. Ezzel egyidőben pedig a roma gyerekek felzárkóztatását kell felgyorsítani. Ezért tárgyalnak a pécsi Gandhi Gimnázium tagiskolájának megnyitásáról Miskolcon, és a már eddig is létező digitális középiskola kibővítéséről. A legnagyobb gond a munkanélküliség, ezért minél hamarabb szakképzettséget és munkalehetőséget kell biztosítani - tette hozzá a polgármester.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. egy 2009. február 02. 11:35
  „Azért küldték el a sok öreget, hogy a határőrségtől átjövő fiatal tiszteknek legyen helye. Ha én "öreg" rendőr lennék, biztos nem mennék vissza rendőrnek! Azért, hogy a széllel szemben pisiljak? Azért, hogy a politika, és az egyszerű emberek között legyek pajzs? Persze úgy, hogy jogom van a téglát elviselni kevesebb fizetésért, és megnyírbált jogokért? Itt az eredménye! Sz@r bűnözőnek több joga van, mint a vele szemben intézkedő rendőrnek! Az ombudsman egyből tudják hívni ilyenkor... :(”
 • 32. flexsnake 2009. február 02. 10:50
  „30. hozzászólás spiler 2009.02.02. 08:49
  Az öregek nagy része maga ment nyugdíjba, most könyörögnek nekik hogy jöjjenek vissza. Egy idő után a rendőri munka tönkre vágja az embert.”
 • 31. Hmmm... 2009. február 02. 10:39
  „Teljesen egyet ertek a demonstralokkal. A politikai hatalom mindenaron ervenyesitese a diktatura kezdete. A jobb es bal oldal egyensulya nelkul az egypart rendszer ujra alakulasanak adnank lehetoseget. Barmennyire is sokan nem ertenek egyet a "hozongokkel", bizony szukseg van rajuk, bekotott szemmel es szajjal nem lehet egeszseges haladasra szamitani.
  A tisztesseges uton szerzett magntulajdon serthetetlensege, allami vedelme az allampolgarok jogai koze tartozik . Valoban az ertekhatar meghuzasa indokolatlan, hiszen van akinek a 20000 Ft ertek mar szinte a letfentartast jelenti.”
 • 30. spiler 2009. február 02. 08:49
  „A jog engedné, akkor a sértett és az elkövető nevét is kilehetne irni a hirekben/ vagy kimondani/ és akkor talán nem kellene kimondani azt,hogy ki a tettes,,,,,,,,,,,,
  a rendőrséget már egyszer lefejezték azzal,hogy az ŐREG JÓ SZAKEMBEREKET nyugdijazták,akik mertek és tudtak tenni.
  Érdekes az átkosban nem volt az ,hogy a kisebbség tartotta rettegésbe a többséget.
  VALAMIT TENNI KELL MERT JOGÁLLAMBAN EZ IGY NEM MEHET TOVÁBB!”
 • 29. lajosbácsi 2009. február 02. 08:18
  „kutyafül: örülök, hogy másnak is feltűnt, hogy amit kiollóztak valahonnan, azt megerősítésként megint leírták. duplán mindent.... ezt tuti nem olvasta át senki, nyomjuk az entert, és had vitázzanak fölötte a fórumozók...
  flex:biztos nem olvasom állandóan a kommentjeidet, de szoktál jókat is írni. ez nagyon jellemző, hogy ha valaki más véleményen van, akkor azt a többség lehurrogja. attól, hogy nem értek veled egyet, te nem vagy egy barom, na mindegy.
  RÓMEÓ: annyira tuti, hogy tudsz helyesen is írni.. bár azt a másik stílusodat kifejezetten imádom :D

  na szép napot, megyek demonstrálni, mert nem volt reggel meleg a kenyér a pékségben... bruhaha”
 • 28. papsajt 2009. február 02. 07:49
  „Boldog (Heves megye)
  HEOL cikke: A tűzoltók egyik társuk nyugdíjazását ünnepelték a helyi közösségi házban. Az intézmény előtt megjelent egy kisebb roma csoport, és be akartak menni a buliba. A tűzoltók nem engedték be őket, mondván: zártkörű a rendezvény. A romák közül ezután még többen érkeztek a helyszínre, majd a kialakuló szóváltás után verekedés tört ki. Nyolc embert kórházba kellett szállítani. A tömegverekedésben egy tűzoltó súlyosan, kettő könnyebben sérült, míg a másik oldalon öt könnyű sérült van - tudtuk meg Meggyesfalvi Tamás r. alezredestől, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. Az ügyben a Hatvani Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást.”
 • 27. flexsnake 2009. február 01. 23:36
  „23. hozzászólás bundáskenyér 2009.02.01. 22:15
  Miért nem hiszed el hogy engem az rohadtul nem érdekel. Drága az újság ezért ezt veszem meg itt meg van egy rész ahová betűket lehet írni :D”
 • 26. KolompárRómeó 2009. február 01. 23:25
  „Amúgy ez egy olyasmi hír, miszerint: adócsökkentés nélkül ért véget GyF adócsökkentési javaslata. Nem hír, semmi új nincs benne.”
 • 25. KolompárRómeó 2009. február 01. 23:20
  „flex: sok dologban nem értünk egyet, még többen meg igen, mert tisztán, logikusan írsz. Ami nem jelenti azt, hogy feltétlen igazad van, vagy feltétlen nekem van igazam. Amiket most írtál, szerintem korrekt, jogos. Attól, hogy feri kevés igazsága alapján hazamegy a sok hőzöngő, attól nem kell bármiféle származásbeli provokációnak felülni, ahogy nem is tetted.

  Nem kedvelem az ellenzéket, de a jelenlegi "topot" még annyira sem. Részemről az összes rohadék megélhetési.”
 • 24. kutyafül 2009. február 01. 22:16
  „Kicsit más: nem szeretem az olyan cikkeket, amiben 2-3x is ugyanazokat a mondatokat olvasom. Fölösleges helykitöltés. Olyan, mintha több cikket összeollóztak volna, átolvasás nélkül.”
 • 23. bundáskenyér 2009. február 01. 22:15
  „Flex! Téged itt tíz emberből tizenkettő nem tud elviselni. Miért nem takarodsz már innen? :)”
 • 22. SP 2009. február 01. 22:09
  „"""""19. hozzászólás flexsnake 2009.02.01. 21:21
  Ez az egész engem arra emlékeztet mikor tüntetőleg a parlamentben kivonúl az ellenzék. Ettől még semmilyen pozitív változás nem lesz.""""""

  Nem tudod miért vonulnak ki?”
 • 21. SomeBody 2009. február 01. 21:28
  „Hogy is van ez??? Aki kimondja az igazságot, megbüntetik??? Mi a rasszizmus Pásztor Albert kijelentésében ??? Hiszen ő csak az IGAZSÁGRÓL beszélt, a TÉNYEKRŐL !!! Hazudjon???? Felháborító, ami ma ebben a ku**a országban folyik!!!”
 • 20. Sziti 2009. február 01. 21:27
  „14.
  De jó lenne ha megmagyaráznád miröl is szól az élet, bár már nem biztos, hogy kivárom mert nekem holnap dolgozni kell.”
 • 19. flexsnake 2009. február 01. 21:21
  „15. hozzászólás hazaipalya 2009.02.01. 21:09
  Ezt ajánlom neked is.

  16. hozzászólás hazaipalya 2009.02.01. 21:10
  A másik sem különb és bebizonyosodott hogy ezzel semmit nem is lehet elérni.
  Ha kimégy az utcára, akkor is ugyanannyi lesz a gázszámla :) Nem a bankárok hibája hogy 9fokban üldögélnek.
  Az egész sokkal összetettebb dolog. Ez az egész engem arra emlékeztet mikor tüntetőleg a parlamentben kivonúl az ellenzék. Ettől még semmilyen pozitív változás nem lesz.”
 • 18. szablya2009 2009. február 01. 21:21
  „Draskovics Tibor miniszter ur sebteben es rosszul dontott, amikor elcsapta a rendorkapitanyt. Mentsegere szolgal, hogy a valosagot nem ismeri es nem rendelkezik azokkal a kepessegekkel, amellyel az igazsagugyi miniszternek rendelkezni kellene.
  Egy zsenialis humoristannak tokeletesen igaza volt, amikor Draskovics Tibort "Bágyadt Bögyörőnek" titulalta, "akit mar probaltak mindenhova beszuszakolni, de az senkinek sem volt jo" utalva arra, hogy DT egyszer mar megbukott mint penzugy miniszter majd kesobb mint tarca nelkuli, vagyis semmiert sem felelos miniszter.”
 • 17. hazaipalya 2009. február 01. 21:12
  „az élet arrol szol h van ahol már 60000 ft a gázszámla!és ezért inkabb 9 C´ ban üldögélnek idös nénik-bácsik,csak azert mert a bankárok elharácsolnak mindent maguknak. Comprii?”
 • 16. hazaipalya 2009. február 01. 21:10
  „én válaszolok neked: nem lennének tüntetések ha nem ez a hazug banda lenne hatalmon. érted???”
 • 15. hazaipalya 2009. február 01. 21:09
  „gondoltam h külföldi vagy :P ott jo hideg lehet -mozogj sokat a levegön-kevesebbet irj .vagy fejleszd az ikud még picit :D”
 • 14. flexsnake 2009. február 01. 21:09
  „Tegye mindenki a szívére a kezét és válaszoljon:
  ebben az országban történt valami változás attól hogy kimentek az utcára és tüntettek meg demonstráltak?
  Mert nem vettem észre. Ennyi értelme van az egésznek. Az élet nem arról szól hogy ki milyen rendezvényeken vesz részt.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány csomagja az MSZP-nek és a kispártoknak kedvez?

A Nézőpont Intézet vasárnap közzétett gyorselemzése alapján a miniszterelnök közjogi csomagja főleg… Tovább olvasom