Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Rendezné az egészségügyi ügyeleti díjakat a kormány

Budapest - Összesen kilenc, zömében egészségügyi törvényt kíván módosítani a kormányzat, amellyel egyebek mellett rendeznék az ügyeleti díjakat, rendet tennének a hagyományos növényi gyógyszerek terén és pontosítanák a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények körét - tudta meg a Napi Gazdaság.
A lap azt írta, hogy a birtokába jutott előterjesztés két hét múlva kerülhet a kormány elé. A dokumentum rendezné az ügyeleti díjakat, meghatározva, hogy a heti munkaidő legmagasabb időtartamába az egészségügyi ügyelet teljes időtartamát bele kell számítani. Ugyancsak az előterjesztésben szerepel a Nemzeti Egészségügyi Tanács és a Nemzeti Egészségfejlesztési Program és törlése a jogszabályból, bekerülne viszont az egészséghatásvizsgálatok szükségessége, a teljes körű iskolai egészségfejlesztés bevezetése, valamint a népegészségügyi stratégia és a hozzá kapcsolódó akcióterv elkészítése - olvasható a cikkben.

A Napi Gazdaság szerint a javaslat megpróbál rendet tenni a hagyományos növényi gyógyszerek terén. Ezt a fogalmat az áprilisban hatályba lépett uniós szabályozásban vezették be. A módosítás az irányelv átültetéséhez szükség változtatásokat tartalmazza, amelynek nyertesi a gyógyteák, amely továbbra is szabad polcos forgalmazásban maradhatnak

Olvasóink írták

 • 3. queenmargareth 2011. május 06. 08:47
  „"Nemzeti Rabszolgatartó Magyarországból"
  milyen igaz:(”
 • 2. rettegettivan 2011. május 06. 08:46
  „1. Egyolvasó 2011.05.06. 07:56 A 2 totál nem zárja ki egymást.
  "A dokumentum rendezné az ügyeleti díjakat, meghatározva, hogy a heti munkaidő legmagasabb időtartamába az egészségügyi ügyelet teljes időtartamát bele kell számítani."
  Megemeled a heti munkaidőt, és máris nem ügyeletnek hívjuk, és fizetni sem kell érte. Kb. így müködik mostmár minden bejelentés, féligazság, vagy síma hazugság, az a lényeg ingyen dolgozz, vagy mehetsz. Hát megy is mindenki aki épeszű. Ebből a nagy Nemzeti Rabszolgatartó Magyarországból.”
 • 1. Egyolvasó 2011. május 06. 07:56
  „A minap arról volt szó, hogy a pótlékokat el akarja törölni a kormány, meg hogy spórolósra veszi a kiadásokat, most akkor mi az igaz???
  Bár ahogy áll az egészségügy a Nemzeti Magyarországon, szerintem itt már a nagy Nemzeti Magyar kormány kínálhat akármit, az orvosok veszik a kalapjukat és Angolosan távoznak a Nemzeti Hazából.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egerek több Tesco áruházban

Egerek lepték el a Tesco egyes magyarországi áruházait - írta egy a birtokába került dokumentumra hivatkozva a Magyar Nemzet pénteken. Tovább olvasom