Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Rendkívüli esemény nélkül zajlottak a demonstrációk

2007. szeptember 15-én három kiemelt politikai demonstráció zajlott a fővárosban, rendkívüli esemény azonban nem történt - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a BRFK Kommunikációs Osztályától.

A Budapest I., Szent György téren megtartott rendezvény békésen zajlott, rendbontásra nem került sor. A rendezvényen egy hölgy 19 óra körüli időben azzal kereste meg az egyik biztosításban részt vevő rendőrt, hogy a tömegben eltűnt 86 éves édesapja, mindketten egy debreceni csoport tagjaként érkeztek a demonstrációra. A Központi Ügyeleti Főosztály körözvényt adott ki a kerületi rendőrkapitányságok ügyeletére, valamint tájékoztatta a szolgálatban lévő állományt, az eltűnt bácsi személyleírásáról. 21 óra után nem sokkal a Déli pályaudvar forgalmi ügyelete jelezte, hogy a keresett idős férfi a pályaudvaron sétál. Az I. kerületi kapitányság munkatársai felvették a kapcsolatot a férfi lányával, aki édesapjáért jelentkezett.

A Budapest XIV., Hősök terén szintén rendbontás nélkül ért véget a demonstráció, a résztvevők egy része nem sokkal 20 óra előtt elindult a Budapest V., Vértanúk terére. A menet útvonalát a rendőrök biztosították, közben rendkívüli esemény nem történt. A demonstráció 23 óra körüli időben véget ért, rendkívüli esemény itt sem történt, annak ellenére, hogy a résztvevők folyamatosan provokálták a rendőröket.

Szombaton zajlott még az ún. Kulturális Örökség Napjai rendezvény, melynek keretében lehetőség nyílt több közintézmény látogatására, így meg lehetett tekinteni a Sándor Palotában a köztársasági elnök hivatalát is. A Köztársasági Őrezred munkatárai 13 óra körüli időben értesítették az I. kerületi Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy egy 74 éves székesfehérvári illetőségű férfinél a beléptető biztonsági kapunál egy gáz riasztó fegyvert és egy 8 centiméter pengehosszúságú kést találtak. A férfit előállították az I. kerületi rendőrkapitányságra, ahol megállapítást nyert, hogy a nála lévő gáz-riasztó fegyverre nem rendelkezett viselési engedéllyel. A 74 éves férfi ugyan tartási engedéllyel rendelkezett egy flóbert típusú lőfegyverre, azt azonban egy meg nem nevezett személlyel elcserélte. A fentiek miatt eljárást indult a férfi ellen a lőfegyver tartás szabályainak megszegése, valamint rendzavarás szabálysértése és lőfegyverrel visszaélés bűncselekménye elkövetése megalapozott gyanúja miatt. Az engedély nélkül tartott gáz-risztófegyvert és a kést a rendőrökk lefoglalták, a férfival szemben szabadlábon hagyása mellett kezdték meg az eljárást.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. szeptember 16.

Gy. Mészáros Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyertük a tatárjárást?!

Mi, magyarok nyertük meg a tatárjárást?! A kérdésre a szakminisztérium által segédkönyvvé… Tovább olvasom