Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Rendőrpalota elleni támadás: remény még van, eredmény nincs

Egy évvel ezelőtt, február 13-án hajnalban lőttek rá egy géppisztollyal Budapesten, a rendőrség Teve utcai székházára. A lövöldöző, illetve lövöldözőknek eddig nem akadtak a nyomukra. Az egy éven túli nyomozáshoz már a Legfőbb Ügyészség hozzájárulása kellett, egyelőre megkapta a Nemzeti Nyomozó Iroda.
A nyomozás határidejét az elmúlt évben többször is meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség, most azonban lejárt az idő, a törvény szerint az egy éven túl húzódó nyomozáshoz már a Legfőbb Ügyészség hozzájárulása kell. A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre szabad utat kapott, és május 13-ig folytatódhat a munka. Nem tudni, melyek azok az adatok vagy információk, melyek meggyőzték az ügyészséget, hogy hozzájáruljanak az úajbb hosszabbításhoz, ugyanis az ügyben sem az ügyészség, sem a rendőrség nem nyilatkozik.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek annyit elárult, hogy nyomozás néhány eleme eredménnyel járhat tavaszig, de fordulatról nem beszélhetünk. A nyomozást egyébként a Legfőbb Ügyészség hozzájárulása nélkül már fel kellett volna függeszteni.

Egy éve, 2007. február 13-án lőttek rá a rendőrség Teve utcai központjára. A támadó valamivel éjfél után nyitott tüzet a Déryné köz sarkáról egy 7,62-es géppisztolyból. Az épületbe 15 lövedék csapódott a kilencedik és tizenharmadik emelet között. A rendőrpalotában 15 milliós kár keletkezett, a kilyuggatott üvegtáblákat 2008 őszén cserélték ki.

Olvasóink írták

  • 3. matriné 2008. február 14. 09:17
    „Ugylátszik sok a feleslegesen kidobni való közpénz a rendőrfönökök kezében! Ennél egyszerübb feladatokra semm képesek!vagy meg van nekik tiltva?”
  • 2. Kolompár Rómeó 2008. február 13. 15:17
    „És a hugyos rendőrfönök alteregóját mikor kapják már el???”
  • 1. VCrash 2008. február 13. 12:22
    „A ´remény´ hal meg utoljára - tavasszal lesz a temetése...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapest ostromára és felszabadulására emlékezünk

Civil szervezetek, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság, politikai pártok képviselői, tanárok… Tovább olvasom