Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Repülőgép elleni merényletet hiúsított meg a brit rendőrség

A brit rendőrség - saját közlése szerint - meghiúsított egy merényletet, amelyben utasszállító repülőgépet akartak felrobbantani a gyanúsítottak. A legnagyobb brit légitársaság azonnali hatállyal megtiltotta, hogy gépeire kézipoggyásszal felszállhassanak az utasok.
Az összes reptéren szigorításokat vezettek be. Fotó:PA
A Scotland Yard bejelentése szerint a rendőrség őrizetbe vett több embert London térségében e készülő merénylettel összfüggésben. A bejelentés szerint a merényletre készülők terve az volt, hogy kézipoggyászukban viszik a fedélzetre a robbanószerkezetet.

A legmagasabb szintre emelték Nagy-Britanniában a terrorveszély elleni készültség szintjét

A legmagasabb szintre emelték csütörtökön Nagy-Britanniában a terrorveszély elleni készültség szintjét, miután a rendőrség bejelentette, hogy meghiúsított több készülő merényletet, amelyek célja Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között közlekedő utasszállító repülőgépek felrobbantása lett volna.

A Scotland Yard bejelentése szerint a rendőrség őrizetbe vett a csütörtökre virradó éjszakán 18 gyanúsítottat London térségében e készülő merénylettel összefüggésben. A bejelentés szerint a merényletre készülők terve az volt, hogy kézipoggyászukban viszik a fedélzetre a robbanószerkezetet.

A British Airways nem engedi fel a kézipoggyászt a gépre

A legnagyobb brit légitársaság azonnali hatállyal megtiltotta, hogy gépeire kézipoggyásszal felszállhassanak az utasok.

Az intézkedést az indokolta, hogy a brit rendőrség bejelentette: leleplezett egy tervezett merényletet, amelynek során a merénylők egy úton lévő repülőgépet robbantottak volna fel. A rendőrség London környékén számos gyanúsítottat tartóztatott le. A brit kormány a többi légitársaságot is felszólította, hogy kövessék a British Airways példáját.

ma.hu/MTI/Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis jogosítvánnyal vezetett

Sopronban, a Brennbergi úton a rendőrök igazoltattak egy soproni férfit, aki saját gépkocsijával… Tovább olvasom