Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Réztolvaj bandát fogtak el a fővárosi rendőrök

Minden jel szerint hosszú ideje foglalkozott színesfémtolvajlással az a banda, amelyet a hét elején buktattak le a rendőrök a fővárosban - közölte szerdán a rendőrség.
A tolvajok kisteherautóját hétfőn hajnalban a Nagykőrösi úton állították meg, a kocsiban nagy mennyiségű rézkábel volt. Kiderült, hogy lopták. Azóta az is kiderült, ők a felelősök azért, hogy 2007 novemberében leégett egy XVI. kerületi transzformátorház.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök hétfőn hajnalban Kispesten, a Nagykőrösi úton állítottak meg egy kisteherautót, amiben hét ember ült. A raktérből nagy mennyiségű rézkábel került elő. Mivel nem tudták megmondani, honnan van a réz, ezért mindenkit bevittek a kapitányságra. Kiderült, hogy a kábeleket nem sokkal előbb lopták el Alsónémediből, egy kábelekkel kereskedő cég telephelyéről.

A rendőrök végül ötöt vettek őrizetbe a hét elfogott férfi közül. Négyükről kiderült, hogy még 2007 novemberében véletlenül felgyújtottak egy XVI. kerületi transzformátorházat. Az épületből ugyanis szintén rezet, illetve transzformátor-olajat loptak, de az olaj belobbant, a trafóház pedig teljesen leégett.

A négy ember előzetes letartóztatását kérték, ötödik társuk pedig vélhetően hamarosan börtönbe kerül, korábbi lopási ügye miatt. A rendőrök azt is vizsgálják, hogy milyen hasonló lopásokban vett részt a bűnbanda.

Olvasóink írták

 • 8. WHITE MAN 2008. augusztus 07. 20:35
  „NEM ÉRTEM MIÉRT PROBLÉMA AZ AMIKOR VALAKI AZT IRJA ,/CIGÁNY/,EZ 1 NÉP FAJ,A ROMA SZÓ PEDIG LOVÁRI NYELVEN
  /EMBERT JELENT/,MÉG A MODERÁTORNAK IS!!!!!!!!!!!!!!!
  UTÁNA KELL NÉZNI.TUDJUK HOGY A CIGÁNY NEMZET AMIOTA VILÁG A VILÁG LÉTEZIK.EZ NEM RASSZIZMUS,EZ TÉVEDÉS!!!!!!!!!!!!!
  A BŰN ELKŐVETŐK KŐZŐTT SAJNOS NAGYOBB SZÁMBAN VAN JELEN,EZT MÉG A JOG VÉDŐKNEK IS TUDOMÁSUL KELL VENNI!!!!!!!!!!!”
 • 7. Emberke 2008. augusztus 07. 14:36
  „Ccc”
 • 6. Emberke 2008. augusztus 07. 14:35
  „Tombol az analfabéta sötétség, moderáltat mindent, innem látszik hogy nem ismeri a betűket. Inkább dolgozni menne!”
 • 5. zoltanz 2008. augusztus 07. 09:56
  „Már a gyerekkoromban is nagy üzlet volt a szinesfémbiznisz. Országos hálózat, magasról irányítva. Azzal a mentalitással, hogy minden ember megvehető, kivétel nélkül, csak az egyik becsületének az ára egy flakon kannásbor, a másiké meg sok-sok pénz. Ennek van egy átlaga, ami egytizede a tiszta haszonnak. Tehát, csak hozzáállás kérdése a bünözés visszaszorítása.”
 • 4. veheheehe 2008. augusztus 07. 09:04
  „Hogyne mernénk leirni,hogy a mocskos cigányok egy csöppnyi része lebukott végre!!De nagyon gyenge a rendőrség eredményessége a történetbe ,mert még nagyon sok sötétség garázdálkodik szabadlábon..Szétlopják a MÁV-ot és mindent ahol vas-réz van hajrá hagyják is őket hát megélhetési bünözök ck...majd ha az utasok meghalnak mert kisiklik a vonat sin hiányába majd felébred talán az illetékesek közt valaki hogy kellene valami határozottabb fellépés ellenük..de szegény cigányt nem szabad bántani hát kissebbség...az a szemét Hitler jobb munkát is végezhetett volna anno...”
 • 3. 751510 2008. augusztus 07. 07:16
  „Leírni azt, hogy"cigány" csak akkor nem rasszizmus, ha ők a szenvedő fél... Tiszta szégyen ez a "csak nehogy lerasszistázzanak" hozzáállás, de épp emiatt azok.Bezzeg mikor cigányok házait gyújtották föl, akkor leírták, hogy cigány, és azt is biztosra vették, hogy az elkövetők rasszsita magyarok voltak... Szánalmas”
 • 2. maci52 2008. augusztus 06. 21:29
  „Nem meritek leírni,cigány banda volt a rezesek.”
 • 1. dodó 2008. augusztus 06. 20:38
  „"Minden jel szerint hosszú ideje foglalkozott színesfémtolvajlással a banda..."

  Nem hosszú, hanem túl hosszú ideje foglalkoznak bűnözéssel ennek a kormány szerint szeretni és támogatni való etnikai csoportnak a tagjai, és túl hosszú ideje tűrjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hirosimai atomtámadásra emlékeztek a fővárosban

Tizedik alkalommal emlékezett meg a Magyar Békeszövetség a 63 évvel ezelőtti, Hirosimát és… Tovább olvasom