Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Riasztó méreteket öltő alkohol- és drogfüggőség

Akár versenyképességi problémákhoz is vezethet a beosztottak és a vezetők körében egyaránt riasztó méreteket öltő alkohol- és drogfüggőség - írja a Népszabadság.
Magyarországon 800 ezer alkoholbeteg él, ám csak 40 ezren kapnak kezelést. A szakemberek szerint tévhit, hogy a probléma csak az alacsonyabb beosztásúakat érinti. Sok vezető, menedzser is az alkoholban találja meg a feszültségoldás módját. Egy korábbi felmérés szerint a problémát a munkáltatók általában 3-5 évig tolerálják, ám ezután az elbocsátás az egyetlen reakció – írja a lap.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium idén induló megelőző programja a vállalatok társadalmi és szociális felelősségtudatára épít. A tárca azt szeretné, ha a cégek belső szabályzatába bekerülne a drog- és alkohol-prevenciós stratégia is. A minisztérium ingyenes módszertani kézikönyvet készít a civil szervezeteknek, illetve az érdeklődő vállalatoknak.

Jelenleg sem a munkavállalók, sem a cégek nem tudják, milyen államilag finanszírozott vagy egyéb kezelési lehetőség áll rendelkezésre. Mindettől azt várják, hogy a jövőben ne a drogosok és alkoholisták kiszűrése, hanem a korai segítség és a megelőzés legyen a cél – írja a lap.

Népszabadság/FH

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön volt már jótékonysági rendezvényen?

Tovább olvasom