Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ritkán mozdulnak ki a magyarok otthonról

A magyarok ritkán mozdulnak ki otthonukból - derül ki a GfK Hungária és Szonda Ipsos 2006. II-III. negyedévi Nemzeti Médiaanalíziséből. A felmérés megállapítja, hogy a kulturális programok háttérbe szorultak, a lakosság többsége otthoni környezetben tölti szabadidejét.
Az adatok tanúsága szerint a válaszadók csaknem háromnegyede hetente többször is hallgat rádiót, és tízből heten ugyanilyen gyakorisággal olvasnak újságot. Majd minden negyedik megkérdezett rendszeresen, hetente többször hallgat zenét vagy néz filmet otthonában. Csaknem minden harmadik válaszadó gondozza szabadidejében a kertjét.

A megkérdezettek többsége, több mint 50 százalék, szinte soha nem látogat kiállításokat, és nem jár színházba. A válaszadóknak csupán 16 százaléka jár el havonta táncolni, és csupán 14 százalékuk étkezik étteremben havi rendszerességgel.

Sportolásra is kevesen fordítanak időt. A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek csaknem 72 százaléka soha nem sportol, ugyanakkor a válaszadók mintegy 29 százaléka legalább hetente figyelemmel kíséri a televíziós sportközvetítéseket

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem borult a papírforma

Kosárlabda Vasas-Csata MKB-

Euroleasing 54 77 (14–22, 17–10, 12–23,… Tovább olvasom