Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Roma polgári védelem alakult BAZ megyében

Roma polgári védelem alakult Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, néhány héttel azután, hogy az országos szervezet létrejött. A kezdeményezés Európában egyedülálló.
Azt akarják elérni, hogy katasztrófahelyzetekben minél eredményesebben vonják be a veszély elhárításába a cigányokat. Nemcsak azokat, akiket érint például egy árvíz, hanem azokat is, akik segíteni tudnak. Ezzel egyúttal munkalehetőséget is teremtenek, mivel a közreműködők pénzt kapnak.

A szervezet pártoktól, politikától független, állami költségvetésből működik, és szorosan együtt kíván működni a nem roma polgári védelemmel.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. magyarok 2008. október 02. 12:13
  „Ja és Kisrezsi, elsőre is jó számot írtál de javítottad magad azt hiszem az általános 7. osztály előtt befejezhetted a suliit, mert már ott tanítják, hogy az egymillió hány 0-ból áll... :)
  Milyen tudással bírhatsz ennek ellenére, hogy megállapítottad, hogy az 1% a normális... Gratula... :)
  Ja és még valami, olyan számokkal dobálózol amilyen nem létezik a mi országunk történetében, hiszen nem lakik 1.000.000 cigány kicsiny országunkban...”
 • 43. magyarok 2008. október 02. 12:08
  „Kisrezsi ne nevezz az öcsédnek, szégyellném ha ilyen öcsém lenne...
  Undorítóak! Van igazad elismerem, de mitől vagy indulatos??? Velem is történtek az életben igazságtalan dolgok meg mással is és nem indulatos senki, csak nem azért mert te is egy idegbeteg, ember vagy akinek a viselkedése olyan mint a legtöbb cigányé? :)
  Áldozat!

  Őszintén sajnálom ami a gyermekeddel történt és hidd el én is elítélem az elkövetőket, sőt jól meg is büntetném őket, de azok a cigányok akik tisztességesek, azok nem voltak ott és nem tették ezt, mégis az jön át, hogy mind egy kalap alá veszed...
  Szkíta!
  Az, hogy te mit gondolsz valakiről akiről semmit sem tudsz az egy dolog, az meg egy másik, hogy én magyar vagyok, csak európai szemmel látom a világot,nem rasszista szemmel mint te...

  751510!%
  Én ilyet nem mondtam amit állítasz, ezt te mondtad és ha mondtad lehet, hogy van alapja... :) Na jó ez volt a nem komoly... és hogy mitől van az az arány amit te mondasz??? Biztosan nem tudok állítani mert nem ez a szakmám, de azt gondolom, hogy az a 90% amiről beszéltél addig nem változik meg amíg egymást közt nevelkednek, hiszen neki a bűnözés sajnos, olyan mint nekünk a munka az az természetes... Sajna...
  Amúgy pusztán azt szerettem volna elérni, hogy egy bűncselekményért ne az egész cigányságot szidjátok, hanem azt aki elkövette... És igen is egyetértek abban, hogy a nagy többség semmire kellő és potenciális bűnöző, de nem mind...”
 • 42. Kisrezsi 2008. október 02. 09:27
  „jaj lemaradt 1 nulla
  1 000 000 ( 1 milliót) :)”
 • 41. Kisrezsi 2008. október 02. 09:26
  „Szerintem nincsen normális 10 % ! Max 1 % de az meg belefér a szórásba !
  És nehogy már 10 000 normális cigány miatt értsek meg 1000 000 -t!
  Öcsém ezen is elkéne gondolkozni nem?”
 • 40. Undorítóak!!! 2008. október 02. 07:07
  „magyarok" Hű kemény 3-at ismersz..rendest"
  De félperc alatt kilehet hozni a cigányt belőlük ugye..
  Cigány az Cigány marad!!!
  EZT ŐK AKARJÁK ÍGY NEM IS AKARNAK VÁLTOZTATNI,MÁR RÉG..NEKIK ÍGY JÓ...
  DE NEKÜNK MÁR NEM!!!!!!!!!!!!”
 • 39. Ez nem jó így! 2008. október 02. 07:03
  „A Vajdák-nál is van!”
 • 38. áldozat 2008. október 01. 21:52
  „Többször kérdeztem már: miért bántották az amúgy is beteg gyermekemet? Miért késelte meg három cigány karácsony előtt?Gyufát kértek tőle, azután (mert hogy szegény asztmás és nem dohányzik) telefont és pénzt. És jött a kés.

  A vajdákat kérem tisztelettel, vegyék el a késeket!”
 • 37. szkíta 2008. október 01. 20:13
  „Szerintem ez a "magyarok" egyáltalán nem magyar.Ő is pontosan tudja,hogy nem a normális 10%-ra gondolnak a hozzászólók,hanem a fennmaradó 90-re.”
 • 36. Raptor 2008. október 01. 19:42
  „"állami költségvetésből működik"

  A recept adott: Alapíts egy kamu szervezetet és pénzeltesd az állammal. Terjeszd el azt, hogy ez mennyire hasznos és jó mindenkinek. Tegyél úgy, mintha ezen ügy érdekében sokat dolgoznál. Majd minden hónapban tedd zsebre a tiszteletdíjadat.

  Ez a recept amúgy ráhúzható a képviselőkre is.”
 • 35. 751510 2008. október 01. 19:30
  „magyarok!

  Itt nem az összes cigányt itéljük el, csak 90 %-ukat. A normális, beilleszkedett, egészséges értékrenddel megáldott egyedekkel semmi gond, sőt követendő példa lehetnének fajtársaik szemében. (Kár hogy a maradék nem így gondolja) Szóval az itt megszólalók kritikája 90%-ban célba talál. Véleményed szerint az érték a "családban" és "kedvességben" van, sőt a 3 barátod szerint is, de erre a 3-ra jut 30 cigány, aki szerint nem... Akik szerint az érték a bűnözés, lopás, csalás, családon belüli fajtalankodás, késelés... De gondolom Te az arányokra is tudsz magyarázattal szolgálni. És valószinűleg igazad van, itt mindenkivel gond lehet, Téged leszámítva.”
 • 34. fáncsi 2008. október 01. 17:26
  „Magyarok mi az msn címed?”
 • 33. @2 2008. október 01. 17:05
  „Nekem, több cigány munkatársam van,mint neked,le a kalappal előttük,de én azokra gondolok,akik a posta előtt állnak a segélyért,és többet keresnek mint én.Az aki dolgozik,azt tisztelem,és becsülöm.Ja és én nem általánosítok!!!”
 • 32. beautiful dreamer 2008. október 01. 16:59
  „Kedves "Magyarok", ebben teljes mértékben egyetértek veled és örülök, hogy viánk ilyen szépen zárult, látjátok, nem kell mindjárt egymás torkának esni!”
 • 31. magyarok 2008. október 01. 16:33
  „@2
  Ha elolvasod az írásomat rájössz!
  Amúgy azt a cigány aki rabol, gyilkol, csal, hazudik, lop én sem szeretem és ők sem, én csak azt mondtam ne vegyünk mindenkit egy kalap alá, mert lehet ti nem ismertek egyet sem de én 3at is!”
 • 30. beautiful dreamer 2008. október 01. 16:31
  „"Magyarok"! Ld.21-es hozzászólást, egyébként te is nagyon jól tudod, hogy nem olyan emberekről van itt szó pl. akiket te is mi is ismerünk és megbecsülünk.”
 • 29. magyarok 2008. október 01. 16:31
  „Kedves fáncsi!
  Azt gondoltam mindenkit nem fogok név szerint megemlíteni és azt gondoltam főleg nem egy embert aki arra hivatkozik, hogy ő milyen kemény munkás és elviszik szegény embert a gátra a többi cigány meg a kocsmába ül... Aztán rákontráz azzal, hogy megbüntették 15EFt-ra ittas kerékpárvezetésért, akkor most te is alkoholista vagy vagy sem? Arra gondoltam, lehet tényleg szerencsétlen voltál, hogy pont akkor nem a kocsmában ültél, de ha már nem ott voltál ne ítéld el a kocsmatársaidat, hiszen te semmivel nem vagy jobb...
  Nos remélem elégedettséget vált ki belőled milyen sok at foglalkoztam veled...”
 • 28. @2 2008. október 01. 16:30
  „Ja,és te MAGYAROK Magyar vagy,vagy cigány?”
 • 27. fáncsi 2008. október 01. 16:24
  „MAGYAROK?FÁNCSIT KIHAGYTAD A SZÖVEGEDBŐL!”
 • 26. Magyarok 2008. október 01. 16:17
  „Horton! ti és ezek a fajták csak szövegelők, semmire nem mentek az utálkozással, ahelyett, hogy azzal törődnél, hogy az édesanyádat boldoggá tedd, gondolom már nincs aki azzá tegye... Vigyél neki virágot és okozz neki sok sok örömet... Tudod milyen az? :)
  Sok sikert neked is...”
 • 25. magyarok 2008. október 01. 16:14
  „Kedves Cicuska!
  Nem nevezhetném magam annak aminek te mondod, de van 3 olyan barátom akik roma származásúak és az Ő védelmük érdekében szoktam az ellen szólni, aki elítéli az össze romát... Ezek az emberek mind tettek érte, hogy ne legyen olyanok mint a többség, becsületesek legyenek intelligensek és megbízhatóak és ami a fő jóindulatúak és boldogok... kedves Cicuska te aki azért feljöttél erre a honlapra, hogy nekem beszólhass, nem jó lóra tettél, hiszen nem jött össze a silány agyadból kipattant, rosszindulatú megjegyzésed... Ellenben felhívnám a figyelmed, hogy szívesebben lennék cigány származású ember, ezzel a természettel és ezzel a gondolkodással ami nekem van mint magyar származású (Ebben lennének kételyeim amúgy) és a te gondolkozásod, hiszen egy józan európai szemléletű embernél a te gondolkodásodat elhárítják... Amit amúgy te magad is tudsz!
  A hasonlószemléletű értékrendszerét vesztett polgártársaiddal... Gondolom te az a fajta vagy aki feljön erre az oldalra és azt gondolja a maga kis primitív agyával, hogy most majd jól meg mondom a mocskos cigányoknak igaz?
  Miközben elfelejted, hogy az értékek nem ebben vannak, hanem a családba, a kedvességben a jóindulatban és abban hogy mosolyogjunk szeressünk, de honnan lenne neked erről fogalmad, hogy mit is jelentenek ezek a szavak. Ellenben kívánok neked további szép és sok szapulást, és kívánom, ha egyszer az agyacskád helyre áll akkor lásd át milyen ember is vagy... :) Sok sikert--- :) :)”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati csőd Ópályiban

Adósságrendezési eljárást indítanak a Szabolcs megyei Ópályiban, miután a település… Tovább olvasom