Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Romák elleni támadások: ugyanazok lehetnek a tettesek?

Valószínűleg ugyanazok az emberek követhették el a közelmúlt romák elleni támadásait - jelentette ki pénteken budapesti sajtótájékoztatóján Petőfi Attila a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója.
A rendőrség szerint a vadászfegyvereket jól ismerő, terepjárót használó 2-3 férfi lehetett a támadó, akik először felmérték a terepet, azután cselekedtek. A támadók több fegyvert is használtak. A folyamatban lévő ügyekről Petőfi Attila nem árult el többet, azt azonban hozzátette: nem kizárt, hogy etnikai okokból történtek a gyilkosságok.

2008 nyara óta összesen hétszer támadtak meg otthonukban roma családokat. Összesen 13 épületben 59 embert ért atrocitás. A támadásokban négyen meghaltak és négyen megsérültek. A Nemzeti Nyomozó Iroda több emberen elkövetett emberölés miatt nyomoz, és az ügyeket egyenként, illetve összevonva is vizsgálja - tette hozzá Petőfi Attila.

Az első, halálos áldozatokat is követelő támadás 2008. november 3-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, Nagycsécsen történt. Ketten haltak meg amikor Molotov-koktélt dobtak, és rálőttek két roma család házára. A támadásban egy 40 éves nőt és egy 43 éves férfit lőttek le, egy férfi pedig könnyebben megsérült. Legutóbb hétfőn, Pest megyében, Tatárszentgyörgyön történt hasonló eset. Itt az égő házukból menekülő családra lőttek rá. A támadásban egy férfi és 4 éves kisfia halt meg.

Olvasóink írták

 • 19. hoparduc 2009. március 11. 20:01
  „Ismét sportolóra támadtak a kormosok - ezúttal nem ölték meg

  Több kirekesztett, a magyarok hibájából munka helyett bűnözni kénytelen, számkivetett roma szólította meg barátságosan Hamar Zsoltot, a Bőcs első számú kapusát. A labdarúgótól cigarettát kértek Miskolcon, majd miután a sportoló nemleges választ adott, eltörték az arccsontját.

  Teljes cikk:
  http://kuruc.info/r/35/36826/”
 • 18. hoparduc 2009. március 11. 19:55
  „Remélem nem kapják el őket soha és tovább tudják végezni munkájukat.”
 • 17. Ferrari 2009. február 27. 18:58
  „Csak nehogy a végén az derüljön ki, hogy a romák elleni bűncselekmények elkövetői is romák voltak!!!!!!”
 • 16. flexsnake 2009. február 27. 17:10
  „VásárhelyiÁgi
  Az ellenségem ellensége a barátom. Egy darabig :D Magyar szokás. :D”
 • 15. Hmmm... 2009. február 27. 16:57
  „Maffian beluli intezkedesekrol nem is lehet szo? Ideje lenne, hogy vegre legalabb egy ugyben lenne kimutathato eredmeny, mert igy csak ellensznvet hoznak az ehhez hasonlo ugyek a nepre es az orszagra.”
 • 14. VásárhelyiÁgi 2009. február 27. 16:39
  „Imádom az ilyen cikkeket, amikor az összes hozzászóló ( párt, hit és egyéb hovatartozástól mentesen!) egyetért!:)))”
 • 13. Zejko 2009. február 27. 16:36
  „Lehet feljelentest tenni Gusztos ellen sok alairas kene es felkene jelenteni ezt a mocskot ragalmazasert mert engem nagyon zavar hogy lefaszistaznak es lerasszistaznak tenyek nelkul egy folyamatban levo nyomozas kozben.”
 • 12. dodó 2009. február 27. 16:11
  „1. hozzászólás Szilágyi_Zsolt 2009.02.27. 13:03

  EZ AZ! Ezzel kellene foglalkozni!
  Néhány, nem DM szintű lap meg is teszi, de az emberek többsége csak a helyi lapokat olvassa, így igen jó alanyává válik a hivatásos agymosóknak! A mi szeretett lapunkból arról sem értesülhettünk, hogy ezek a szegíny áldozatok nem is voltak olyan hamvas lelkű ártatlan báránykák. Mindnek volt hónaljig érő priusza, a mindennapjaikat hasznos tevékenységgel töltötték, úgy mint lányfuttatás, autó"kereskedelem", uzsora és más ilyen megbecsült, rájuk jellemző foglalkozások!
  VÁRJUK A RASSZISTÁZÓ gUSZTOSOK, FAJVÉDŐK, LIBERÁLISOK, mOHÁCSIAK, kOLOMPÁROK BOCSÁNATKÉRÉSÉT!!!”
 • 11. Tralala 2009. február 27. 14:31
  „nahmivan, ha kivételesen valahol egy ´romát´ bántalmaznak ojankor már romáról van szó, nem magyarról??!!...bezzeg ha szokás szerint ők ölnek akkor az elkövető magyar mi??!!...”
 • 10. hehe 2009. február 27. 14:26
  „SZEGEDRE JÖNNEK A MIAMI HELYSZINELÖK .”
 • 9. flexsnake 2009. február 27. 14:06
  „Faszán le lett szűkítve a kör:
  vadászpuskás,terepjárós emberek.
  Így már csak kb. 10ezer ember jöhet számításban, vagyis az aktív vadásztársaságok tagjai akik rendelkeznek ilyen fegyverekkel.
  Esetleg még lehetne szűkíteni a kört hogy akiken kockás kabát van... Mi a francért kell előre nyilatkozni folyamatban lévő nyomozásról mikor még nem adhatóak ki eredmények. Ennyi erővel naponta lehetne írni hogyan folyik a Tisza a híd alatt. Hol gyorsan folyik hol meg lassan, most sárgás és lehet barnás lesz. Ne csináljunk már a nincsből hírt.”
 • 8. Zs 2009. február 27. 14:05
  „én a golyósokat többre tartom...”
 • 7. Szilágyi_Zsolt 2009. február 27. 13:52
  „Achilleus, fején találtad a szöget. Én is imádom hallgatni, hogy cigányok elkövette bűncselekményeknél "sosem fontos a származás, mert ők is ugyanolyan magyar állampolgárok", míg cigány áldozatok esetén, mint cápák a vérszagra, rögtön összegyűlnek a helyszínen: Mohácsi Viktória, Kolompár Orbán, Teleki László, Horváth Aladár, meg a többi szarrágó fajvédő, és úgy üvöltenek kórusban a rasszizmusról, hogy Brüsszelig, sőt Amerikáig elhallatszik. Na, olyankor kéne beteríteni a fejüket egy atombombával. A tököm kivan a siránkozásukkal. Ennél a pécsi esetnél is ugyanígy nyivákoltak, de most valahogy mégsem hallom a nyilatkozatukat, hogy hát "Ezt benéztük, mégsincs rásszizmus". Inkább ezekre a megélhetési cigányvezetőkre vadászna már valaki sörétessel!”
 • 6. achilleus 2009. február 27. 13:33
  „1. hozzászólás Szilágyi_Zsolt 2009.02.27. 13:03
  ;-) Hogy nem lehet ezt felfogni: vannak a "roma magyarok" és a "magyar romák". Következőleg az elkövető mindig "magyar", az áldozat mindig "roma". Értitek már?”
 • 5. vovozs 2009. február 27. 13:33
  „cigánynak mi van a személyigazolványába írva?

  állampolgársága: magyar

  már megint cigányokról olvasok magyar oldalon

  www.delmagyar.hu------------www.delcigany.hu”
 • 4. cselac 2009. február 27. 13:12
  „Mi az, hogy romák ellen??? Most akkor nem magyarok ellen???

  tehát akkor hivatalos statisztika nincs a romák által elkövetett bűnesetekről, arról viszont van, hogy 2008 nyara óta hány roma családot támadtak meg? Na és hány nem-roma családot támadtak meg???

  Kettős mérce, Drazsi-mazsi?

  Feszültségszítás. Gratulálok. Sok majom balfék. Aztán csodálkozunk, hogy egy M.V. által félreinformált Eu biztos marhaságokat nyilatkozik. Ezt direkt csinálják ezek a balfékek? Ebből is látszik a nyomorék pocokfejű hozzá-nem értése.”
 • 3. cselac 2009. február 27. 13:08
  „Tehát, most akkor, ha már ilyen gyorsan sikerült kinyomozni ezt a MAGYAROK elleni támadást, ha már cigány bűnözés nincs, feltenném a kérdést: ha ilyen gyors eredményre jutottak, mi a bánatos lófas*ért kellett meghalnia egy 5 éves gyereknek????”
 • 2. Piki 2009. február 27. 13:07
  „A beindult leszámoláshullám ezek szerint véget ért?”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. február 27. 13:03
  „Bruhaha!

  "Elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy ablakon behajított kézigránáttal felrobbantott egy cigány házaspárt Pécsett - értesült a HavariaPress.
  Tavaly novemberben történt a brutális bűncselekmény a baranyai megyeszékhely Komló felőli városrészében, egy, a 66-os főúthoz közeli utcában. Az egyik házra pontosan nem tisztázott eredetű robbanószerkezetet, feltehetően kézigránátot dobtak; abban a szobában, melyben a robbanás bekövetkezett, két felnőtt volt, akik azonnal meghaltak. A házból egy 5 és egy 3 éves gyermeket élve sikerült kihozniuk a mentésben résztvevőknek.
  A támadás gyanúsítottját a napokban fogták el, azt követően, hogy a külön, erre az ügyre felállított nyomozócsoportnak sikerült azonosítania őt. A bűncselekmény indítéka még nem ismert, feltehetően bosszú volt.
  Az etnikai indíttatás a nyomozás korai szakaszában sem tűnt valószínűnek, mostanra azonban bizonyosan kizárható, mivel - a hírügynökség információi szerint - A MEGGYANÚSÍTOTT ELKÖVETŐ MAGA IS CIGÁNY EMBER."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz Kuncze miatt nem nyilatkozik a Klubrádiónak

A Fidesz politikusai nem nyilatkoznak a Klubrádiónak, és nem fogadnak el meghívást sem a műsoraiba… Tovább olvasom