Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Romák házaira támadtak Székesfehérváron

Kövekkel dobáltak meg kedden késő este Székesfehérváron fiatalok egy több lakásos házat. Az egyik lakásban számítógépező kislányt fejen találták, életveszélyesen megsérült.
A kislányt még az éjjel megműtötték, állapota már nem válságos. A támadás a Hosszúsétatéren, egy romák lakta háznál történt. A támadókat azok a térfigyelő kamerák buktatták le, melyek felszerelését a helybeliek korábban azért ellenezték, mert szerintük őket figyelték volna a rendőrök. A támadók közül négy embert fogtak el eddig a rendőrök.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy este tíz óra körül érkezett bejelentés, hogy a Hosszúsétatér egyik több lakásos házát kövekkel dobálják. Egy az ablak mögött számítógépező kislányt úgy fejen talált egy kő, hogy életveszélyesen megsérült. A lányt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, megműtötték, állapota a rendőrség információi szerint már nem válságos.

A rendőrök a környéken igazoltattak egy kisebb csoport fiatalt, akiknél kámzsa, láncos bot és kövek voltak. A fiatalokon különböző sérülések látszottak és a lakók által megadott személyleírás is illett rájuk. Kiderült azonban, hogy nem ők dobáltak, de mivel őket látták meg a lakásokból kiszaladó lakók, azt gondolva, hogy ők a támadók, megverték őket. Az egyik fiatalnak eltört az orrcsontja.

Végül szerdán, a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után azonosították a támadókat. Az elfogott 4 gyanúsítottat szerdán kihallgatták és őrizetbe vették, két társukat még keresik.

R. Szabó Ágnes hozzátette: az eddigi adatok alapján egy közeli szórakozóhelyről indult el egy körülbelül 40 fős társaság a Hosszúsétatéri házak felé. Útközben több kisebb csoportra szakadtak. Eredetileg a lakók által megtámadott fiatalok is hozzájuk tartoztak, de ők a dobálásban nem vettek részt. A rendőrség vizsgálja a támadás okát is.

A Független Hírügynökség információi szerint a Hosszúsétatéren romák lakta házat támadtak meg a fiatalok. A támadókat olyan, korábban kihelyezett térfigyelő kamerák buktatták le, amiknek felszerelését a helyiek ellenezték, mondván hogy azok bizonyára az ő megfigyelésüket szolgálják.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. SP 2008. augusztus 24. 09:42
  „Szia 34. hozzászólás klj_54 2008.08.23 18:31
  Voltak teknővályó, drotos fótos, vályogvető, kubikus cigányok is.
  Kihaltak ezek a szakmák részben.”
 • 34. klj_54 2008. augusztus 23. 18:31
  „No azt hiszem a fején lett az a bizonyos szeg találva!
  Ha valaki veszi a fáradtságot magának, akkor tudja, hogy hazánk közútjainak portalanítását a múlt század elején a romák végezték. Jelenleg is ismerek kubikos brigádot, csak roma tagokkal. A fehérek kidőltek mellőlük!
  Vagyis: A roma dolgozna ha lenne aki alkalmazza.

  Nem akarom tovább ragozni, lévén nincs szociológiából államvizsgám:(
  De ha valaki feleslegesen b@sztatja a romákat akkor engem piszkál!
  (8.ad iziglenesen papírom van arról, hogy nincs roma a családban!)
  Elegem van már abból, hogy gazdasági bajainkat valamely népcsoportra hárítjuk:(”
 • 33. Tahószegedi 2008. augusztus 22. 07:12
  „klj_54!

  De csak azért javaslod, hogy lenyúlhasd a lóvénkat :-)

  Nneeeeeeeemm, itthon kell állást találni, megélni komám.
  Az az igazi kihívás”
 • 32. klj_54 2008. augusztus 21. 23:01
  „Pár hónapos külföldi munkát javallok sok eddigi hozzászólónak mondjuk Hollandiában, Belgiumban vagy Angliában.
  Ott is létezik a probléma.
  Csak ott az "ellenérdekelt fél" gondolkodásra és nem gyűlölet keltésére használja az eszét!”
 • 31. Tahószegedi 2008. augusztus 21. 18:54
  „Vécsey-t kellet volna dobni, nem féltéglát.

  Személy szerint felháborít, hogy adófizetők pénzén figyelik a cigányputrikat.”
 • 30. 751510 2008. augusztus 21. 16:22
  „A nagy "nyugat"... A szaros liberalizmus fogja romba dönteni Európát. Kezdünk ott tartani, hogy csak a deviáns, buzi, drogos, stb elfajzásokat fogja a törvény védeni... Milyen generáció, milyen társadalom növi így ki magát...?”
 • 29. zoltanz 2008. augusztus 21. 15:48
  „23, SP!
  Kulturáltan kussoltunk, ezért tartunk itt.
  Külföld azért vesz bennünket egy kalap alá a cigányokkal, mert amikor "törvénybeütköznek" azt mondják, magyarok. Amikor a magyar törvények regulázni akarták őket, külföldön "üldözöt magyar kisebbségiek" zászló alól járattak le bennünket, abból a pénzből, amit magyar dolgos emberek adójából markoltak ki maguknak. Csak egy pillantást kellene vetnie az olaszok cigánybűnözés elleni akcióira, azok eredményességére. Kulturáltan csinálják. Megfékezik őket. Könnyen ugat ránk egész Nyugat, amikor az európai cigányság itt, a volt keleti blokk országaiban élősködik és szaporodik el. Az, hogy annakidején ez az ország jó pénzeket kapott nyugatról csak azért, hogy ne engedje tovább a menekültáradatot és a csőcseléket a gazdag és művelt nyugatra, csak arra volt jó, hogy néhány exelvtárs ezekből a pénzekből szép zsírosra hízzon. A magyar meg gürizzen a cigányra. Undorító”
 • 28. újmagyar 2008. augusztus 21. 13:22
  „Rendet köll csinálni!
  Láncos botot minden magyar kézbe!
  Kámzsazsákot minden szittya fejre!
  Oszt neki, akinek nem teccik a pofálya!”
 • 27. rewr 2008. augusztus 21. 12:29
  „25. hát mert nékik jogaik vannak kéremszépen... a srácoknak meg kötelezettségük kussolni!”
 • 26. zoltanz 2008. augusztus 21. 12:13
  „A cigányság szervezetten, előre megfontoltan egy egész országot terrorizál. Le kell szoktatni őket róla, az okos más kárán tanul, ez a csőcselék a saját kárán. Lesznek itt még cifrább dolgok is, ha a törvénykezés nem áll a magyarság mellé.”
 • 25. radikalis 2008. augusztus 21. 11:14
  „A cigányokat miért nem vették őrizetbe, önbíráskodás miatt????”
 • 24. móricka 2008. augusztus 21. 11:11
  „"Polgárháború"-nak igaza van. A cigányok addig provokálják a békés dolgozókat, hogy folyton megveretik magukat. A kislány fejét is biztos ők maguk verték be. A kormánytagok meg lefüggönyözött fekete autókban szállítják a molotov-koktélokat.
  Mindezzel elterelik a figyelmet a Hangyagárda áldásos, humanitárius, nemzet- és fajvédő szeretetoffenzívájáról, nehogy tömegesen csatlakozzunk.
  Szebb jövőt!
  móricka”
 • 23. SP 2008. augusztus 21. 08:54
  „Ha kultúráltan nem tudjuk kezelni ezt a kérdést is, azzal magunkat is lejáratjuk. Ezért a külföld egy kalap alá vesz mindenkit, aki itt él. Romát és nemromát.”
 • 22. Polgárháború 2008. augusztus 21. 07:38
  „Itt állunk a küszöbén annak a polgárháborúnak, amelyet a cigányok és a mai kormány kíván generálni. Sorra láthatóak a jelek.
  De annak a hullámai mindenkit elérnek, akkor már senki sem mondhatja, hogy ő bizony nem csinált semmit!
  Lehet készülni...
  Aki pedig védi a cigányokat, az költözzön közéjük és egymaga fizesse a pártfogoltjai segélyeit.”
 • 21. Cc 2008. augusztus 21. 07:14
  „mnx adod a külföldit, csak közben kurvára zavar a klaviatúrán a sok billentyú. Talán, ha jártál volna többet iskolába és tanultál is volna, nem írnál ilyen "okosságokat"”
 • 20. rewr 2008. augusztus 21. 06:52
  „... és a tévesem megvert fiatalokkal mi lett?”
 • 19. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 21. 06:09
  „Barack Obana 2008.08.20 21:38:

  Ja és mivel munkával töltött időm nagyobbik részét külföldön töltöttem, tudom nagyon jól, milyen az "idegennek", "kívülállónak" lenni. Görcsösen próbálok MINDENBEN alkalmazkodni a helyiekhez. Amikor a német a kantinban késsel-villával eszi a hamburgert, akkor én is előveszem az evőeszközt és magamban mosolyogva én is ugyanezt teszem.

  Tudok és akarok alkalmazkodni.

  Egyetértek az egyenlő bánásmóddal!”
 • 18. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 21. 06:01
  „Barack Obana 2008.08.20 21:38:

  Igen, igaza van, a névválasztás nem szerencsés. Fog is változni az oldal címe.
  És valóban az én anyámat, hogy van pofám a szerencsétlen, önhibájukon kívül szabálytalankodókat, a járdát teljesen elfoglalókat, a tilosban parkolókat lefényképezni.

  Ön valami elvakult jogvédő, idióta liberális? Mindent szabad? Mindenkinek?

  A színesbőrűeknek valóban egyenlőséget kéne adni, ebben maximálisan egyetértek. Egyenlő kötelességeket, egyenlő bánásmódot (a cigányt nem zavarják le a troliról, mert nem merik, sőt, ki van adva az ellenőröknek, hogy eszükbe ne jusson cigányokkal szemben eljárni).

  Ha pofán vágnak, vagy önvédelemből agyonvágnak árammal egy-egy példányt, akkor fröcsög a média, de amikor a 45 fős család valakit összever, akkor egy szó nem esik a "származásról". Nem származású az, hanem AZ!

  Látott ön már közelről cigányt? Én igen. Nagyon is sokat. 5%-uk különb bármelyikünknél. Le a kalappal előttük! Felsőfokú végzettséggel, igen!
  95%-uk meg parazita, akiknek csak jogaik vannak.

  Egyetértek az egyenlő bánásmóddal!”
 • 17. Hmmm 2008. augusztus 21. 03:51
  „Hajrá Magyarok,így tovább!”
 • 16. gilda 2008. augusztus 21. 01:03
  „mnx, gyere haza egy évre és majd rájössz saját magad.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Alsóörsnél: rosszul lett és meghalt az idős sofőr

Feltehetően rosszul lett a volánnál az a 66 éves sofőr, aki kocsijával szerdán délután fél hat körül… Tovább olvasom