Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Román zsaruk elvették Orbán jogosítványát

Elvették a román rendőrök Orbán Viktor jogosítványát. A Fidesz elnöke Nagyszebenbe tartva 100 kilométeres óránkénti sebességgel repesztett, ezért kapcsolták le.
A politikusnál nem volt elég készpénz, hogy kifizesse a 250 lejes (16 ezer forint) büntetést, így a rendőrök biztosítékul elvették a jogosítványát. Kapott egy hatósági papírt, amivel ideiglenesen vezethetett. Jogosítványát két nap múlva váltotta ki egy ügyvéd ismerőse Aradon. Az iratot két héttel később Tusnádfürdőn kapta meg.

Orbán Viktor néhány napig jogosítvány nélkül maradt
Orbán Viktor néhány napig jogosítvány nélkül maradt

Addig csak keveset vezetett, mert egy hazai ellenőrzésnél biztos furcsállták volna a magyar rendőrök a pártelnöknél lévő román nyelvű dokumentumot. Orbán Viktor szerint a román rendőrök helyesen jártak el, ő hibázott, mikor a megengedettnél gyorsabban hajtott.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. kíváncsi 2008. július 22. 21:32
  „Papus !
  Mikolának mikor volt igaza ? Nocsak...most, v.a tavasszal,v.2001. 2002-ben ?”
 • 49. Papus 2008. július 22. 20:48
  „Romániában mások a büntetési tételek. Számos olyan szabálysértést esetében vonják be azonnal a jogsit, amiért magyarországon nem. Pl. a záróvonal átlépése 180 uj lej (mintegy 12000 HUF) és 4 hét josi bevonás. Ezt egyaránt alkalmazzák külföldire vagy belföldire.

  De szerintem sem ez a hír. Az alábbi már sokkal inkább fontosabb hír. Két hete volt a DM-en egy olyan hír, hogy a városi közgyülésben azon vitatkoztak, hogy miért Kecskemétre ment aMercedes, és, hogy Szegedre a rendszerváltás óta egyetlen jelentős vállalkozás sem telepedett. Most olvasom az alábbi hírt. Na ez a lényeges hír:

  Itthon fejleszt a Richter

  Debrecenben építi fel új biotechnológiai készítményeit kutató és gyártó üzemét a Richter Gedeon (RG) Nyrt. A 15 milliárd forintos beruházás 110 új kutatói munkahelyet jelent, a tesztek 2012-ig tartanak, a gyártás pedig két évvel később indul be.

  ,,Mindössze két hasonló létesítmény van Európában. Az autópálya közelsége és a jó infrastruktúra mellett a Debreceni Egyetem miatt választottuk a várost" - summázta a döntés okát Bogsch Erik, a magyar gyógyszergyártó multi vezérigazgatója. Öt éve alakult meg az egyetemen az Élettudományi Intézet, amelyről még a kilencvenes évek elején döntöttek.
  A debreceni tudásbázisra épített a texasi székhelyű National Instruments is, amely a világ egyik vezető informatikai cége (különösen a fejlett személyi kalkulátorok területén), 10 hektáron tevékenykedik a Határ úti Ipari Parkban.

  Kevesebb helyi adó több befektetőt hoz

  ,,A texasi cég Malajziában hozta létre több száz millió dolláros új üzemét. Kiszámolták, és öt év alatt félmilliárd dollárt buktak volna a magyar adórendszer miatt, ha itt bővítik a termelést" - mondta el Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, aki az amerikai példából okulva renitens módon elengedte a Richternek a helyi iparűzési adó jó részét (a licencdíjakat, a kutatás-fejlesztési és a royalty-költségeket levonhatják az iparűzési adó alapjából).

  Valószínűleg az adókönnyítés is jelentős szerepet játszott a gyógyszergyár döntésében. A Közigazgatási Hivatal egyébként megtámadta Kósa tervét, és jelenleg az Alkotmánybíróság vizsgálja annak jogosságát. A fideszes városatya azt szeretné elérni, hogy a kormány és az Országgyűlés szeptemberben tárgyalja újra a gazdálkodást érintő helyi adók rendszerét, hogy ezzel is jobban ösztönözzék a működőtőke-beruházásokat.

  Az állam kárpótol

  Az RG egyébként nemcsak a várostól kapott kedvezményeket. ,,A külföldiek magyarországi nagyberuházásaihoz hasonló mértékű állami támogatást és adókedvezményeket biztosítunk a gyógyszercégnek" - ígérte a dotációt Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési miniszter.

  A kutatási-fejlesztési beruházásokhoz 10 millió euró (körülbelül kétmilliárd-háromszázmillió forint) és legalább tíz létrehozott új munkahely felett különleges támogatásokat ad a magyar állam. Az egyedi kormánydöntéssel megítélt támogatás mellett fejlesztési adókedvezményt, képzési támogatást és munkahelyteremtési dotációt is biztosít.
  (http://www.fn.hu/vallalkozas/20080722/itthon_fejleszt_richter/)
  Na ez hír. Elképesztő. Persze tudjuk Gyurcsány mondta, hogy Szegeden lesz Biopolisz, Miskolcon Technopolisz.

  Mikolának volt igaza, és csak Nekropolisz lesz Szegeden :-(((
  A pontos összeg egyelőre még nem nyilvános, de az biztos, hogy a többségében állami tulajdonú cég mentesül majd a társasági adó 80 százalékától az üzembe helyezés után tíz évig (erre az üzletrészre), továbbá elszámolhatja a képzési költségek majdnem 75 százalékát és K+F költségeket is levonhatja majd a társasági és szolidaritási adóalapból.

  Szép kilátások

  ,,A biotechnológiában van a jövő" - bizakodott Bogsch és hozzátette, hogy nemrég a hatalmas svájci gyógyszergigász Roche több mint 45 milliárd dollárért megvette a Genertech speciális biotech részlegét.
  A Richternél a fejlesztésről még 2005-ben döntöttek, és ugyanebben az évben létrehoztak egy németországi labort, majd két évvel később megvettek egy német kutatócéget Dengelsbergben (amely az úgynevezett bakteriális ágra szakosodott). A debreceni üzem úgynevezett emlősejtes módszerrel állít majd elő inzulingyógyszereket, rákellenes antitesteket és más, a kutatásokhoz használatos alapanyagokat.

  Jól teljesít a Richter


  Lap.hu-oldalak
  Gyógyszer.lap.hu Gyógyszergyár.lap.hu Debrecen.lap.hu Debreceni egyetem.lap.hu Az RG egyébként rendkívül jó negyedévet produkált idén. Az adózott nyeresége 41,7 százalékkal közel 10 milliárd forintra nőtt, árbevétele pedig 11,8 százalékkal 57 milliárd forintra emelkedett a tavalyi év első három hónapjához képest. Az exportpiacokról származó árbevétel 2008 első három hónapjában 191,2 millió euró volt, 25,6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi bázisnál. A FÁK-államokban 9,7, az EU-ban pedig nem kevesebb mint 57 százalékos növekedést értek el.

  Problémák voltak idén a külföldi terjeszkedéssel: a Genefar az utolsó pillanatban visszatáncolt a lengyel Polpharma és egy másik orosz cég eladásától, s ezért az RG 40 millió dolláros kötbért követel. Az elemzők azt jósolják, hogy hosszú távon a magyar gyógyszercég sem kerülheti el a szektorban jellemző gigafúziókat, és néhány éven belül egy nagyobb nyugat-európai szereplő felvásárolja majd az egyik legjobban teljesítő tőzsdei cégünket.”
 • 48. Teo 2008. július 22. 20:18
  „Igen csak érdekes, hisz csak akkor vehetik, vehették volna el, ha bűncselekmény történik.
  A magyar hatóság sem veheti el a külföldiét.”
 • 47. tedi 2008. július 22. 19:11
  „a MAKÓI rendőrök, és ezzel együtt a magyar rendőrök miért nem veszik el a városunkon átszáguldozó kamion sofőrök jogsiját?????????????????????????????????????????????????????????????????????

  bakker, vegyünk már példát, ha másról nem, akkor ők, magukról.”
 • 46. N.P. 2008. július 22. 18:59
  „"Addig csak keveset vezetett, mert egy hazai ellenőrzésnél biztos furcsállták volna a magyar rendőrök a pártelnöknél lévő román nyelvű dokumentumot"

  Tehát Viktor itthon lesz@rva a magyar szabályokat egy román fecnivel vezetett???? Igaz, hogy keveset.”
 • 45. 1 vélemény 2008. július 22. 18:50
  „"Leszállok rólad " Azt látom,nagyon erölködsz,és dicsekszel !
  Az okosságról a példád,nem passzol a mondókádhoz,andor !”
 • 44. andor 2008. július 22. 18:39
  „43-NAK IROM!
  Lehet ,de veled együtt kerültem mert neked is van hibád mint mindenkinek ,de ezt én már nem veszem komolyan főleg ha te irod .Ha tudnád ,hogy direkt okos enged bolond szenved alapon .És akkor most min csámcsognál ha én ugy irnék ,hogy neked tetszen talán valami csonton?? De ha tudnád ki vagyok nem ülnél a gép élé!!Illetve nem irnál okoska és nem a helyesirásban van a lényeg okoska hanem a ujságcikkben érthető????
  És leszálni rólam oké én sem bántalak téged ,hogy szokták mondani?? Az okos azt is eltagadja amilye van a hülye azzal is büszkélkedik ami nincs neki !! Mi vagy te talán valami egyetemi nagytudásu?? És ez igy igaz ,de nem bánnám leszélnál róllam oké???”
 • 43. 1 vélemény 2008. július 22. 17:53
  „andor !Sok nyelvtanóráról hiányozhattál !Kerülted az iskolát, ugye ?”
 • 42. andor 2008. július 22. 16:56
  „32-ESNEK IROM!!!!
  NEM VAGYOK EGY PÁRTNAK SEM HIVE KÉPZELD!!
  Mert mind csak a saját zsebére dolgozik a mi pénzünkből!
  De ahogy kiveszem a szavadból te igazi komcsi vagy biztos a léből te is kapsz juttatásokat ?
  De most nem a helyesirásról van szó okoska ,de ahogy te is leirtad a nevét te sem lehetsz egy nagytudásu ahogy elnézem ,de már a komcsik csak ilyenek!!Sajnos ilyenek is maradnak ami nem öröm az országnak csak üröm mint te!!!
  De ha még ha az lennék akkor is tisztességes lennék és nem fordulnék a saját pártom ellen pl a Karsai na erre varjál gombot okoska .De te is belenézhetnél az iskolai könyvbe sőt vissza is ülhetnél az iskola padba!!!”
 • 41. 1 vélemény 2008. július 22. 16:49
  „Ez igen !Ezek a fórumok azért is jók,mert ha kifogyunk a témából,kioktatjuk egymást helyesírásból.
  Itt most már a Dundikától,a MTI-ig minden van,csak igazi vélemény hiányzik. Kimerült a tudományunk. Orbán mehet tovább kocsikázni !”
 • 40. che 2008. július 22. 16:42
  „Az Arad megyei rendőrök kemények..Egyszer voltam Erdélyben...menet is jövet is (ugyan abban a faluban kb egy hét intervallumban) el csíptek (menet 65-el, jövet 56-al). Nem engedtek fizetni kellet (az Aradi postán) akkor még csak 3000 forintnak megfelelő lejt.”
 • 39. zetor 2008. július 22. 16:21
  „"A helyesírás szabályait az MTA szakemberei szerkesztik, azok be nem tartása nem törvénysértés."


  Bocs!

  Megáll...
  havivérzés”
 • 38. Helyesírás, sallalaaaa 2008. július 22. 16:17
  „A helyesírás szabályait az MTA szakemberei szerkesztik, azok be nem tartása nem törvénysértés. A KRESZ szabályok áthágása, a gyorshajtás emberi életekbe kerülhet. :D”
 • 37. zetor 2008. július 22. 16:03
  „Ilyen hírt lehozni! Meg áll az eszem!

  De folytassuk!

  " Dundikának a mai nappal kezdődően megjött a havi vérzése!" (MTI)”
 • 36. nem kettő:) 2008. július 22. 15:32
  „3 vessző hiányzik!!! :)”
 • 35. álomhatár 2008. július 22. 15:22
  „Helyesírás, sallalaaaa 2008.07.22 15:01
  Kínos, ha valaki helyesírásból oktatja ki a másikat, közben nem tudja, hogy a tagmondatokat vesszővel választjuk el egymástól. Az Ön kétsoros beírásában éppen kettő ilyen hiba található.”
 • 34. kérdőjel 2008. július 22. 15:14
  „Ennek a cikknek a hírértéke kb. annyi, mintha azt hallanánk, hogy Korda Gyuri bácsi szereti a rántottát:):):)
  És micsoda izgalmat tud kiváltani!
  :):):):)”
 • 33. rade 2008. július 22. 15:09
  „Mért nem tartották kint én találtak volna neki egy munkahelyet , ahol boldogan tudott volna élni dolgozni.”
 • 32. Helyesírás, sallalaaaa 2008. július 22. 15:01
  „31-es hozzászóló: miközben szemellenzősen imádja a kis pitiáner KRESZ szabálysértő Orr Bán Viktorkát néha olvasson bele az általános iskolai nyelvtan könyveibe is. Akkor talán nem írná hogy "jogsilya". :D

  (Jellemző, milyen aktív szavazói vannak a Fitymesznek.)”
 • 31. andor 2008. július 22. 14:20
  „Szabálysértőnek irom!!
  Van e egyáltalán jogsilya??
  Ha van maga még soha nem sértette meg a szabályokat??
  Ezt el ne mondja senkinek mert kinevetik.Ha nincs jogsija meg esze sincs mert nem tudott levizsgázni erről ennit .
  Miért kell a másikon csámcsogni még ha a Viktorról van szó akkor is !!
  És mikor Gyurcsánnyal száguld a karaván az mi kérdezem ??? Vagy maga is szoci akkor üljön be hozzájuk ((( seggnyaló)))”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját pitbullja támadt egy 13 éves fiúra

Saját pitbull terrier kutyája támadt vasárnap egy 13 éves fiúra, a Hajdú-Bihar megyei Egyeken. A… Tovább olvasom