Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Rövidülhet a cégalapítási idő

Hamarosan a kormány elé kerül az igazságügyi törvény tervezete, amely szerint rövidülhet a cégalapítási idő, és csökkenhetnek az adminisztrációs terhek is.
Az elképzelések szerint engedélyeznék az ügyvédeknek az úgynevezett értékesítési célú gazdasági társaságok alapítását. Ezeket a cégjegyzésre jogosult személy megjelölése és a vagyoni betét befizetése nélkül lehet majd létrehozni, és ezeket a vállalkozásokat vehetnék meg egyszerű eljárás keretében azok, akik céget szeretnének indítani.

Az eladó társaságokat külön nyilvántartásban tüntetnék fel, és a cégbíróságon néhány óra alatt át lehetne írni ezeket az új tulajdonos nevére. Ekkor kellene megadni a bankszámlaszámot, befizetni a törzs- vagy alaptőkét, valamint ekkor kaphatja meg a szervezet a KSH- és az adószámot is.

Szeptembertől két munkanapra, jövő júliustól 3 munkaórára csökken a bejegyzési kérelem elbírálása az egyszerűsített eljárásban. Mérséklik a kft.-k és a zrt.-k tőkeminimumát is, de arról még nincs kormányzati döntés, hogy milyen mértékben. Jövő nyártól kötelezővé teszik az elektronikus cégeljárást is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 02.23.

Tovább olvasom