Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Rózsa György, a táncparkett betege

Porkorongsérve ellenére táncolni fog a Szombat esti lázban Rózsa György. A legendás műsorvezető lányával, Csillával harcol majd a nézők kegyeiért. Az biztos, hogy a koreográfiájukban nem lesz emelés.
A legendás műsorvezetőnek, Rózsa Györgynek porckorongsérve van, ami egy hirtelen mozdulattól vagy emeléstől olyan komoly fájdalmat okozhat, hogy ágyba kényszeríti a már versenylázban égő televízióst – aki saját bevallása szerint sem vállalhatta volna el az indulást az RTL KLubon hamarosan induló Szombat esti lázban.

A józan esze azt diktálta, hogy mondjon nemet a kihívásra, mert a Kapcsoltam műsorvezetője nemcsak a betegséggel küszködik, de legalább harminc éve nem is sportol, így tehát egyáltalán nincs jó kondícióban.

A műsorvezető több mint 30 éve nem sportol, így megerőltetőek számára a táncpróbák Fotó: Blikk
A műsorvezető több mint 30 éve nem sportol, így megerőltetőek számára a táncpróbák
Fotó: Blikk

Rózsa György tisztában van vele, hogy a hirtelen jött, napi kétórás táncpróbák jelentős veszéllyel járnak, de ennek ellenére azt mondja: inkább folyamatos orvosi ellenőrzésre jár, csak minél több időt tölthessen a lányával – és persze minél tovább maradjanak versenyben.

Néha úgy érzem, még egy lehajlás, és belehalok. De akkor is megcsinálom! – mondta Rózsa György. – Veszélyes dologra vállalkoztam, de ha emiatt a verseny miatt többet lehetek a lányommal, és ha a közönségnek örömet szerzünk majd a táncunkkal, akkor megcsinálom.

Szeretném a lehetőségeimhez képest a legjobban végigcsinálni a koreográfi ákat. Nem feledkezhetem meg a sérvről és arról sem, hogy hatvanéves elmúltam, de ha erre gondolnék egyfolytában, akkor ki se mozdulnék otthonról. Vigyáznom kell a hirtelen mozdulatokra, azok a legveszélyesebbek.

Csilla, a kvízmester lánya és táncpartnere egyben, bár aggódik édesapja miatt, de tudja, úgysem lehet lebeszélni a versenyről.

Én vagyok a főnök, ha úgy látom, valami túl megerőltető, akkor kitalálunk mást – árulta el a balerina. – Nagy segítséget nyújt a versenytáncos Beatrix, aki olyan gyakorlatot tanít apunak, amivel elkerülhető a fájdalom. Az biztos, hogy a mi koreográfiánkban nem lesz emelés! 

- A harmadik megkeresésükkor közölték velem, hogy azt szeretnék, ha a lányommal táncolnék – mondta Rózsa György. Ez minden ellenérvemet elsöpörte, hiszen még sosem léptem fel Csillával közösen. Márpedig melyik apa tudna ellenállni, egy ilyen ajánlatnak? Bár attól tartottam egy kicsit, hogy a lányom nem áll kötélnek, de hál' istennek ő is örömmel mondott igent – tette hozzá büszkén a műsorvezető.

Olvasóink írták

 • 4. epiktetos 2008. szeptember 17. 12:48
  „A Gyuri csak igyon vizet.”
 • 3. goromba 2008. szeptember 17. 11:51
  „Vajon mennyi lehet a gázsi? A többi meg öntömjénező süketelés.”
 • 2. beautiful dreamer 2008. szeptember 17. 11:41
  „Nem értesz te ehhez, Pille, Rózsa Gyurinak igenis táncolnia kell, mert most képzeld csak el, mi lenne a világgal, ha Gyuri ebből kimaradna! Csökkenne a nézettség /vagy nőne ki tudja?/.”
 • 1. pille 2008. szeptember 17. 10:56
  „Akkor meg mi a fenének táncol? -csak,hogy mutogassa magát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fővárosban demonstrálnak a Zalabaromfi dolgozói

A Zalabaromfi több mint 200 dolgozója és beszállítója indult el buszokkal és személyautókkal… Tovább olvasom