Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Ruhaadománnyal segítette a rászorulókat az Országos Szamaritánus Társaság

Két kamionnyi ruhát osztott szét időseket, gyerekeket és nagycsaládosokat támogató szervezetei között szerdán az Országos Szamaritánus Társaság, testvérszervezete, az Osztrák Szamaritánus Szövetség jóvoltából.
Az Osztrák Szamaritánus Szövetség a magyar szervezet mellett a környező országok szamaritánus közösségeinek is több kamionnyi ruhát juttatott el - mondta el Dávid Ferenc, mentési koordinátor az MTI-nek.

Az USB Országos Szamaritánus Társaság (Ungarische Samariter Bund) által támogatott szervezetek több képviselője már a kamionok megérkezését követően részt vett az adomány szétválogatásában és elosztásában.

Dávid Ferenc elmondta, hogy a társaság Magyarország számos régiójában, mintegy 30 intézménnyel tart kapcsolatot és nyújt segítséget a gyermek- és idősotthonok, nagycsaládos szervezetek és anyaotthonok számára többek közt Budapesten, Dabason, Gödön, Gödöllőn, Polgárban vagy Jászberényben.

Kiemelte, hogy a magyar szamaritánusok évközben is folyamatosan szerveznek jótékonysági akciókat, karácsonykor például csaknem húsz éve visznek ajándékot a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinika betegeinek. Mindezek mellett részt vesznek az anyaszervezet nemzetközi munkájában is.

Az Arbeiter-Samariter-Bundes Deutschland (ASB) 1888-ban alakult. Feladati közé tartozik többek közt a betegszállítás, elsősegély-tanfolyamok szervezése, természeti katasztrófák esetén a segítségnyújtás, a gyermek- és ifjúságvédelmi munka, időseket segítő mentőszolgálat fenntartása, mozgássérültek szállítása, illetve a járó- és fekvőbeteg-gondozás. Szociális otthonokban, öregek otthonában a szamaritánusok a betegek rendelkezésre állnak az orvosi telefonügyelettől és a takarítástól kezdve, gyakorlatilag bármiben.

Az ASB a kezdetektől fogva folytat nemzetközi tevékenységet is, amely magában foglalja a kelet európai országoknak nyújtott gazdasági segélyeket, valamint segítséget nyújtanak azokon a területeken világszerte, ahol gyors cselekvésre van szükség.

Az ASB első európai szervezetét Dániában alapították 1907-ben, a magyar tagszervezet 1999-ben alakult meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem befolyásolja a magyar-brit tudományos együttműködést a Brexit

A magyar-brit tudományos együttműködés a következő két évben is a jelenlegi formában folytatódik. Tovább olvasom