Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Saját iskolájukba is betörtek a békéscsabai fiatalok

Egy napig sem bírta iskola nélkül az a két fiatalkorú, akik ellen pár napja indult eljárás a Békéscsabai Rendőrkapitányságon. A fiúk ráadásul nem csak abba az iskolába törtek be, ahol napközben töltötték az idejüket, hanem két éjszaka alatt a helyi egészségházat is kipakolták.
Számítógépeket, műszaki cikkeket vittek el, melyek az eredményes nyomozást követően visszakerültek az intézménybe és az orvoshoz.

Az általános iskolából még tavaly december 10-én reggel hívták a rendőrséget. Az épületben ugyanis 9-éről 10-ére virradó éjjel akkor még ismeretlenek jártak. Az ajtót betörték, és elvittek egy házi mozi rendszerhez tartozó dvd lejátszót. Ezt követően 11-én reggel is hasonló kép tárult az iskola dolgozói elé, mint 10-én reggel.

A tolvajok ugyanis visszamentek az iskolába, de ezúttal nem vittek el semmit. Utóbb kiderült, hogy a fiatalkorú fiúk - akik egyébként az iskola tanulói - ekkor a dvd lejátszóhoz tartozó hangfalakat keresték. Azokat viszont a dolgozók biztonságos helyre elzárták, így zsákmány nélkül távoztak az épületből.

A rendőrök feltételezték, hogy a bűncselekmény elkövetői helyiek lehet. Nyomozásba kezdtek, és az információgyűjtésbe a csorvási polgárőrök is bekapcsolódtak. Eközben idén január 19-én újabb, az iskolaihoz nagyon hasonló betörés történt Csorváson. Az éj leple alatt a helyi egészségház egyik irodájából vittek el egy számítógépet, majd következő éjjel a tettesek ismét visszamentek az épületbe, és az orvosi rendelőből loptak el két számítógépet. A helyi körzeti megbízottak, a polgárőrök és a megyeszékhelyi rendőrkapitányság nyomozói az összegyűjtött információkból, a bűncselekmények körülményeiből gondolták, hogy az iskolában és a rendelőben is ugyanazok a tettesek járhattak. Két fiatalkorú fiúra gyanakodtak, akiktől aztán egy számítógép kivételével minden eltűnt műszaki cikket le is tudtak foglalni. A hiányzó számítógépet a fiatalok sajnos összetörték. A két diák ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bűnös a jogtalanul doktori címet használó képviselő

Tárgyalás nélkül szüntette meg a bíróság a büntetőeljárást Salgótarján fideszes alpolgármestere… Tovább olvasom