Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Schiffer András beszélt a legtöbbet idén a parlamentben

Budapest - Schiffer András (LMP) szólalt fel a legtöbbször, és beszélt a legtöbbet az idén a parlamentben - derül ki az Országgyűlés adataiból.

A felszólalásban legaktívabb képviselők az új parlamenti pártok soraiban ülnek. Schiffer András 190 alkalommal szólalt fel és 15 órát beszélt a Házban. A felszólalások számát tekintve 174-gyel követi őt Vágó Gábor (LMP), majd 166-tal Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik), aki összességében alig fél órával beszélt kevesebbet Schiffer Andrásnál. Vágó Gábor ugyan második a felszólalások számában, de csak nagyjából fele annyi időt, közel nyolc órát beszélt, mint a listát vezető párttársa.

A felszólalások összidejét nézve Schiffer András és Gaudi-Nagy Tamás mögött a harmadik Volner János (Jobbik) majdnem 12 órányi beszéddel. Őt követi Novák Előd (Jobbik) közel tíz órával. A szocialisták közül Lamperth Mónika (MSZP) 7 óra 17 perccel vezet, míg a kormánypárti politikusok közül az új parlamenti ciklusban Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt a legtöbbet 7 óra hét perccel. Az előző parlamenti ciklus 2010-re átnyúló időszakában Bajnai Gordon akkori kormányfő 53 percet beszélt a plénum előtt. Az új parlamenti ciklusban Orbán Viktor miniszterelnök 22 alkalommal szólalt fel, 6 óra 35 percben.

A frakcióvezetők összehasonlításában Schiffer András majdnem négyszer annyit beszélt, mint Lázár János (Fidesz), aki 33 felszólalásában közel 4 órára vette igénybe a képviselők figyelmét. Vona Gábor (Jobbik) 2 óra 53 percet beszélt és 23 alkalommal szólalt fel. Harrach Péter (KDNP) 31-szer beszélt, összesen 2 óra 13 percben, Mesterházy Attila 19 felszólalása összesen két órán át tartott. Azok közül, akik csupán egy alkalommal beszéltek az új parlamenti ciklusban, a legrövidebb felszólalás - egy másodperccel - Meggyes Tamás (Fidesz) nevéhez fűződik, aki igennel válaszolt egy ügyrendben elhangzott kérdésre. Az új parlamenti ciklusban 24 képviselő nem szólalt fel a Házban. Köztük van például Vitányi Iván (MSZP), Illés Zoltán (Fidesz), és Demeter Ervin (Fidesz) - derül ki az Országgyűlés internetes oldalán közzétett adatokból.

Olvasóink írták

 • 3. zoltanszabo 2011. március 07. 10:37
  „Ez a Shiffer ov. unokatestvére. Neki lehet szövegelni--de súlya a mondandójának O.
  Nem egy komoly ellenzék--csak úgy tessék-lássék a beszéde.
  SOK BESZÉDNEk----SOK AZ ALJA . Értelme meg SEMMI!”
 • 2. szilléri 2011. február 10. 22:55
  „Sokat beszélt, keveset mondott!”
 • 1. szilléri 2010. december 27. 08:27
  „De minek !

  A helyi ( Silléri ) kocsmában is van egy-két okostojás! Súlyának megfelelően kell a ,,komákat" komolyan venni.

  Az LMP egy ,,választási" párt jól körülhatárolható érdekcsoport kezében. A moralista idealisták nem játszanak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a tévéfüggő, kevés a könyvolvasó

Egy átlagos, 15 év feletti magyar ember szabadidejének 46 százalékát tölti tévénézéssel, 24 százalékát rádióhallgatással, 15 százalékát pedig internetezéssel. Tovább olvasom