Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Schmitt Pál: A kormány hibát követ el a tandíj bevezetésével

Az ígéretek ellenére már lassan ott tartunk, hogy a tandíj magasabb nálunk, mint egész Európában - jelentette ki Schmitt Pál Fidesz-alelnök, a Fidelitas választmányának szombati ülésén.
Ha a Fidesznek sikerült volna megszólítani a négyszázezer első szavazót, megnyerhette volna a 2006-os országgyűlési választásokat - vélekedett Schmitt Pál, aki vendégként vett részt a Fidelitas választmányának ülésén.

"Ezután a fiaskó után nem szabad, hogy szétszéledjen a nyáj. Különösen nem szabad, hogy a fiatalok értékvesztettek legyenek" - utalt Schmitt Pál az őszi önkormányzati választások fontosságára.

Elmondta: minden ötödik pályakezdő fiatal munkanélküli, akik azzal vannak "kifizetve" a kormány részéről, hogy "húzzatok el, kívül tágasabb".

A Fidesz alelnöke felidézte a szocialista párt korábbi választási ígéreteit, amelyek szerint ingyenes lesz az utazás az iskola és a lakóhely között, és lesz ingyenes nyelvvizsga, jogosítvány és tankönyv.

"Ebből, most már látjuk, az égvilágon semmi nem valósul meg" - mutatott rá.

Hozzátette: "óriási hibát követ el a kormány, hogy az ígéretek ellenére már lassan ott tartunk, hogy a tandíj magasabb, mint egész Európában."

Mindez óriási terheket ró a családokra és nem méltó ahhoz a célkitűzéshez, hogy tudásalapú társadalmat akarunk fejleszteni - hangsúlyozta a politikus, aki úgy véli: ez a fiatalok és az egész oktatási rendszer lebecsülése is.

Ha azt akarjuk, hogy itt boldoguljanak, akkor "arccal a fiatalok felé" - mondta.

Schmitt Pál végül nehezményezte, hogy a kormány sportra és egészséges életmódra a költségvetés mindössze 0,2 százalékát költi, szemben más európai uniós országokkal, ahol 1-1,5 százalék ez az arány.

(Forrás: fidesz.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb és újabb rejtélyek Mehmet Karcsika ügyében

Papp Edina két éve nem látta kisfiát, Mehmet Karcsikát. A most kilenc és fél éves gyermeket 2004.… Tovább olvasom