Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Sebességmérő automaták lesznek az M5-ösön is

Legkorábban 2008 második felében szerelhetik fel az M5-ös autópályára tervezett rögzített sebességmérő automatákat.
Az M1-eshez hasonlóan itt is több rögzített dobozban lesznek elhelyezve a kamerák, amelyek helyét folyamatosan változtatják.

Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) titkára a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az OBB és az Alföldi Koncessziós Autópálya Zrt. közösen tervezte és finanszírozza a sebességmérők kihelyezését. A dobozok és a kamerák beszerzésére és felszerelésére közbeszerzési pályázatot írtak ki, amelyre már le is zárult a jelentkezés. Most a döntési folyamat, majd az eszközök beszerzése és beszerelése következik. A tervek szerint hat dobozban három mérőkészülék lesz. A dobozokban mindig változtatják a kamerák helyét, így nem lehet előre tudni, hogy az adott doboz éppen aktív, vagy sem. A közbeszerzési eljárás vége még hónapokig tarthat, a kamerák beszerelésének idejét még nem tűzték ki. Óvatos becslések szerint egyébként csak az év második felében szerelik fel majd az eszközöket.

Az eljárás az M1-es pályán bevezetett rendszerhez hasonló. Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az M1-esen a múlt héten szereltek fel két újabb készüléket, így azon az autópályán a kihelyezett nyolc dobozból négyben mindig biztosan van kamera. Az első négy dobozt 2006 végén helyezték ki az M1-es különböző pontjaira, két kamerával. Ezeket 2007-ben újabb négy doboz kihelyezése követte, majd a múlt héten két kamerát szereltek fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A WWF eddigi igazgatója lett az Őrségi Nemzeti Park vezetője

Márkus Ferencet, a WWF Magyarország természetvédelmi szervezet eddigi igazgatóját nevezte ki április… Tovább olvasom