Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Sehol sem okoz nagyobb fennakadást a közlekedésben a havazás

Az országban egyelőre sehol sem okoz nagyobb fennakadást a közlekedésben a havazás. Több megyében most is esik a hó. Havasak, hókásásak az utak Csongrád és Bács-Kiskun megyékben, helyenként a korábban esett és letaposott hó miatt csúszósak is.
A Független Hírügynökség tudósítói arról számoltak be, hogy a közútkezelők mindenhol folyamatosan takarítják az utakat. Elzárt településről, nagyobb balesetről nem érkezett hír.

A dél-dunántúli régióban éjszaka folyamatosan havazott, 10-15 centiméter friss hó hullott, most szállingózik a hó. A főutak latyakosak errefelé, a mellékutak havasak, de járhatóak.

Nyugat-Dunántúlon az elmúlt 24 órában nem volt jelentős havazás. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében a főutak sónedvesek, a mellékutak helyenként latyakosak.

Az észak-alföldi régióban is mindenhová el lehet jutni. Éjszaka csak Szolnok térségében esett egy centiméternyi hó. A Magyar Közút Kht. ügyeletese a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy ennek ellenére téli útviszonyokra kell készülniük az autósoknak. 70 munkagép dolgozik most a régióhoz tartozó öt megye útjain.

Békés megyében reggel órákban kezdett szállingózni a hó, 3-4 cm hullott. Az utakat folyamatosan takarítják, de latyakosak, hókásásak. A havazás miatt eddig nem volt fennakadás a közlekedésben.

Havasak, hókásásak az utak Csongrád és Bács-Kiskun megyékben, helyenként a korábban esett és letaposott hó miatt csúszósak is. Az elmúlt két napban Csongrád megyében 9-15 centiméter, míg Bács-Kiskun megyében 13-20 centiméter hó hullott. Dél-Alföldön a főutak többsége járható, a mellékutakat most is takarítják és sózzák - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Ágoston Sándor, a Közútkezelő regionális ügyeletvezetője.

Észak-Magyarországon sincsenek járhatatlan utak, sőt, Miskolcon nemrég +1 fokot mértek, így ott olvadni kezdett a hó.

Fejér megyében ugyancsak járhatóak az utak, elzárt település nincs. A 8-12 cm-es hó sem a buszok, sem a vonatok közlekedését nem akadályozza. Székesfehérváron, a vasúti felüljárón még kedden kora este összeütközött két autó. Az egyik kocsi két méteren leszakította a szalagkorlátot, és a nyolc méteres töltés alján, a vasúti sínpár mellett landolt, a tetejére borulva. A balesetben ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Több vonat el sem indult

15-20 perces késéssel lehet Budapestre eljutni vasúton több főváros környéki településről a havazás miatt. A MÁV 8 vonalon nem közlekedteti az elővárosi vonatokat, helyettük az úgynevezett zónázó távolsági vonatok állnak meg az állomásokon - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője.

Elővárosi vonatok nem indulnak a fővárosból Piliscsabára, Martonvásárra, Vácra, Mendére és Sülysápra, illetve nem járnak az elővárosi szerelvények Százhalombattáról, Gödöllőről és Monorról Budapestre.

Máshol nem volt szükség a havazás miatt semmiféle korlátozásra, a személy- gyors- és InterCity vonatok a mostanra érvényes hétfői menetrend szerint közlekednek. Amennyiben az időjárás úgy alakulna, az elővárosi vonatokat is ismét elindítja a vasúttársaság, ám várhatóan ez a mai napon nem történik meg.

Olvasóink írták

  • 1. sevenof9 2008. január 03. 05:29
    „leesik 5 cantimetrovics haw es a mav havariazik :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékelő körutat kezd Gyurcsány a minisztériumokban

A jövő héten kezdi meg sajátos értékelő körútját a minisztériumokban Gyurcsány Ferenc. A… Tovább olvasom