Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Sikeres a gyors reagálású APEH-kommandó

A gyors reagálású – három revizorból és egy pénzügyőrből álló – APEH-egységek jelzésére elvégzett ellenőrzések során közel ötmilliárd forint megállapított adóhiányt és hozzá kapcsolódó bírságokat sikerült bevasalni.
Két éve augusztusban állították fel a feketegazdaság elleni harcban a mobiltelefonnal, laptoppal felszerelkezett egységeket, amelyek a központtal és egymással is összeköttetésben állva járják az országot, és ellenőrzik az áruk beszerzéséhez és értékesítéséhez kapcsolódó adókötelezettségek betartását, leltároznak, vizsgálják a nyugtaadást. Feladatukat rajtaütésszerűen végzik, a vizsgálatot nem jelentik be előre a vélelmezhetően adózatlan tevékenységet végzők számára. Az egységek sikerét jelzi, hogy az eddigi nyolcról év elején tizenkettőre nőtt a gyors reagálású csapatok száma.

Fennállásuk másfél éve alatt 3500 vizsgálatot végeztek. Ezek során mintegy 70 000 hologram nélküli CD-t, DVD-t, valamint MP3-lejátszót foglaltak le a szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogok megsértése miatt. Az ellenőrzések nyomán adószám-felfüggesztésre, cégtörlésre, a fiktív számlákat befogadó adózók esetében adóvizsgálatokra került sor. Az ilyen típusú ellenőrzések csaknem felében tártak fel hiányosságot a revizorok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év közben ugranak majd rá a pályázati pénzekre

Élő organizmus a városi költségvetés, amely pályázatokon elnyert források következtében duzzad év… Tovább olvasom