Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Sikeres jótékonysági est Bencéért

Zsúfolásig megtelt a Balassi Bálint Művelődési Ház színházterme a múlt hét végén a négyesztendős CF-beteg kisfiú, Theiler Bence gyógykezeléséért rendezett jótékonysági esten.
A jánossomorjai Theiler Bence egy igen ritka genetikai betegséggel, cisztás fibrózissal (CF) született. A CF egész életre szóló, veleszületett, öröklődő betegség, amelyre sajnos nincs gyógymód, a krónikus baj egész életen át tart. Egy hárommillió forintba kerülő védőoltással azonban jelentősen javítható a kisfiú állapota. Mivel a család saját erőből nem tudta előteremteni ezt az óriási összeget, Szennik Éva, a jánossomorjai ifjúsági színjátszó kör vezetőjének segítségével egy jótékonysági koncert szervezésébe fogtak.
A jótékonysági esten számos helyi előadó és művészeti csoport vállalta díjmentesen a szereplést, és közel kétórás, színvonalas műsorral szórakoztatták a jótékonykodókat. Az est fővédnökségét Kurunczi Károly polgármester és dr. Bács Ildikó gyermekorvos vállalta. Bence édesanyja, Theilerné Nemes Klaudia a jótékonysági est végén meghatottan köszönte meg a rengeteg támogatást és a család felé irányuló őszinte szeretetet.
A jótékonysági estig 933 ezer forint érkezett Bence folyószámlájára. A rendezvényen pedig adományokból 407 ezer 600, süteményárusításból 38 ezer forint támogatást kaptak. Egy mosonmagyaróvári magánszemély vállalta, hogy kifizeti a védőoltás beszerzéséhez szükséges hiányzó összeget. A szülők és Bence lapunkon keresztül is köszönik az önzetlen adományokat.

Beteg kislánynak gyűjtenek

A hároméves mosonmagyaróvári Weisz Viktória súlyos betegségben szenved. Állapota válságos, jelenleg műtétre vár. Egészségének visszanyerése lassú és drága folyamat, mellyel családja nem képes egyedül megbirkózni. Ennek segítése érdekében a Lét és Egészség Alapítvány gyűjtést szervez és kérnek mindenkit, aki teheti, adományával járuljon hozzá a kislány gyógyulásához. Felajánlásaikat a következő számlaszámon tehetik meg: 11737076-20046932.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véd- és dacszövetséget hoznak létre az ingatlanközvetítők

Az összefogásban látják a kiutat a mai, olykor tisztességtelen eszközökkel folyó versenyben Szeged… Tovább olvasom