Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Sikeres volt az eltitkolt jövedelmek kifehérítése

Jelentős eredményt ért el az Új Egyensúly program igazságosabb közteherviselést célul tűző intézkedése. Már több mint 24 milliárd forint adóbevétellel járt ugyanis azoknak az adózóknak a befizetése, akik egy esetleges vagyonosodási vizsgálat helyett az önellenőrzést választották.
A második Gyurcsány-kormány még az Új Egyensúly programjában hirdette meg az adómoratóriumot, amelynek célja az eddig eltitkolt jövedelmek kifehérítése. Ezzel az intézkedéssel lehetőséget kaptak az adózók arra, hogy önellenőrzéssel rendezzék adóhátralékaikat. Akik 2006. december 31-ig befizették az elmaradt adókat, mentesültek egy esetleges vagyonosodási vizsgálat alól. Az önellenőrzést választó adózók az önellenőrzési pótlék és a bírság megfizetése alól is mentességet kaptak.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz a múlt év végéig 28 600 bevallás érkezett, amelyből eddig 23 ezret dolgoztak fel. Az adóhátralékok befizetéséből 2006-ban 17,7 milliárd forint bevétele származott a költségvetésnek, 2007-ben pedig már 6,5 milliárd forintot utaltak át azok az adózók, akik vállalták az önellenőrzést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tizedik trófea

Tenisz

A címvédő svájci Roger Federer nyerte a Melbourne-ben rendezett… Tovább olvasom