Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Sikertelen volt Bábolna Zrt. értékesítési kísérlete

Eredménytelennek nyilvánította a saját gazdaságainak értékesítésére kiírt pályázatait a Eredménytelennek nyilvánította a saját gazdaságainak értékesítésére kiírt pályázatait a Bábolna Zrt. igazgatósága.
A november végén meghirdetett privatizáció többek között azért volt sikertelen, mert a pályázók szerint nem volt a legkedvezőbb az eladás időzítése - mondta Kocsis Péter, a lebonyolítással megbízott Gordius Consulting Rt. vezérigazgatója. A beadási határidő január 2-án járt le, és a megelőző ünnepek miatt egyes érdeklődők nem véglegesíthették pályázatukat.

Ráadásul az értékesítési konstrukció speciális volt, mert az eszközvagyonra és a földterületekre külön-külön (vagyis a Bábolna Zrt. és az NFA által) kiírt tendereket együttesen kellett elbírálni. Pályázatok így is érkeztek, de több potenciális vevő jelezte, hogy nem tudott felkészülni a különleges helyzetre. A bábolnai igazgatóság ezért az eredménytelenné nyilvánítás mellett úgy döntött, hogy a közeljövőben újabb értékesítési fordulót hirdet meg.

A pályázatok néhány technikai módosítás után, várhatóan január végén jelennek meg. Ma az valószínűsíthető, hogy az ár és az egyéb lényeges feltételek nem változnak. Ugyanakkor aktualizálni kell az információs memorandumban a gazdaságok állatállományát, készleteit és mezei leltárait, mivel azok eltérhetnek a novemberi állapottól. A beadási határidő harminc nap lesz, így március első felében a bábolnai igazgatóság már értékelheti az új ajánlatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú a tavasztól?

A meteorológia előrejelzése szerint mától fokozatos lehűlés kezdődik, a hét közepétől visszatérhet a… Tovább olvasom